06.12.2019

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli,  Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda, kentteki tarım, hayvancılık ve ormancılık alanlarında faaliyet gösteren kurum ve kuruluş yetkilileri ve temsilcileriyle bir araya geldi.
Toplantıda tarım ve hayvancılıkla ilgili gelişmeler ve gıda sektörü hakkında açıklama yapan Bakan Pakdemirli, Uşak’a sera OSB kurulması için gerekli destekleri sağlayacaklarını söyledi.
Bakan Pakdemirli’nin yönettiği toplantıda bir konuşma yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, tekstil, deri ve seramik sektörleri yanı sıra tarım ve tarıma dayalı sanayinin de ülkemiz için ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Cumhuriyetin ilk yıllarında tarıma dayalı sanayi adına önemli ilk adımların Uşak’ta atıldığına değinen UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandemir, Bakan Pakdemirli’den ve diğer devlet büyüklerinden, tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi adına yapılacak çalışmalar için destek beklediklerini kaydetti.
Kandemir, “Uşak ili jeotermal sera organize sanayi bölgesi kurulumu için uygun pozisyondadır. Jeotermal kuyusu bulunan ve sıcak su çıkarılmış olan hazır durumda üç alan mevcuttur. Söz konusu alanlarda organize sera bölgesi kurulmasını ve altyapı geliştirme ve yatırım projelerinin bakanlık tarafından desteklenmesini talep ediyoruz. Bu proje hayata geçerse, ilimizde tarıma dayalı sanayi de gelişecek ve nihai ürün ve bununla birlikte tanınırlık noktasında çok önemli adımlar atılacak. İstihdama ciddi katkılar sağlanacağı gibi, çiftçi ve sanayici arasında verimli ve ekonomik olarak kalkınmayı öngören bir dayanışma da sağlanacaktır’’ dedi.
Talep ve beklentilerini dinleyen Bakan Pakdemirli, Uşak’ta kurulması istenen sera OSB için destek vereceklerini dile getirdi.