03.05.2019 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın (UTSO) hem Uşak’ta hem de TR 33 Bölgesinde dış ticaret potansiyelini artırmak ve firmaların devlet desteklerinden daha fazla faydalanabilmelerini sağlamak için hazırladığı "Kobi Koçluğu ve Uluslararası Ticaret İçin Akdeniz İş Diyalogu" projesi açılış toplantısı UTSO salonunda gerçekleşti. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir proje açılış konuşmasında; ‘’KOBİ’ler ülke ekonomisi için hem büyümenin motoru, hem de istihdam ve ihracatı sürükleyen çok önemli bir değer kaynağıdır. Sistemin büyük aktörleri karşısında KOBİ’lerin rekabet edebilirliğini arttıracak, pazarlama, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini güçlendirecek çalışmalara öncelik veriyoruz. 192.539 Euroluk "Kobi Koçluğu ve Uluslararası Ticaret İçin Akdeniz İş Diyalogu’’ projesi kapsamında TR33 Bölgesinde yer alan odalarda kurulacak tek nokta ofisleri ile KOBİ’lere devlet destekleri ve dış ticaret konularında koçluk hizmeti sağlanacak. Ayrıca, 5 dil destekli hazırlanan web sayfasında ortak ülkeler arasında (Türkiye, Yunanistan, İtalya ve İspanya) ikili iş bağlantıları ile ortak odal


02.05.2019 TOBB 75. Genel Kurulu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Yönetim Kurulu üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Uşak delegelerinin katıldığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı. Genel kurul TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarıyla devam etti. Genel Kurul; “Birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi”, “İstiklâl ve istikrar birlikten doğar”, “Geçmişimiz bir, geleceğimiz bir” mesajları ile gerçekleşti.


01.05.2019 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 75’inci Genel Kurulu programı çerçevesinde illerin yöresel ürünlerinin sergilendiği stantlar açıldı. Türkiye’nin her yerinden 2500 delegenin katıldığı genel kurulda odamız, ilimiz coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerinin ve geleneksel lezzetlerinin sergilediği stantla yer aldı. UTSO’nun açtığı stantta destek veren firmalara teşekkür eden, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, ‘’Standımızda, Uşak’ımızı kendine özgü doğal yöntemlerle yapılan ve Türk halkının damak zevkine uyum sağlayan tarhanası, helvası, baklavası ve sucuğu yer aldı. İlimizin bu değerlerini fırsat buldukça tanıtmaya ve ekonomik değer elde etmelerine katkı sunmaya çalışıyoruz. TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu, standımızı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Genel Kurul delegelerimiz ile bir araya geldi. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlarda Uşak olarak yer almaya devam edeceğiz’’ dedi.


30.04.2019 Bu yıl ilk olarak proje kapsamına dahil edilen il olan Uşak’ta; Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülen ‘’Kız Kardeşim’’  projesi kapsamında ‘’Ebeveyn ve Bilgi Güvenliği Eğitimi’’ UTSO’da gerçekleştirildi. UTSO Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonu ile gerçekleştirilen programın açılış konuşmasında, UTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Karaman, ekonomiye değen kadın elinin güçlenerek büyümesini sağlamak için çalışmalar yürütmekte olduklarını ve önümüzdeki yeni dönemde daha aktif olarak çeşitli faaliyetler gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Açılış konuşmasının ardından Kız Kardeşim Projesi ve faaliyetleri hakkında genel bilgiler aktarıldı. Sonrasında, Kız Kardeşim Projesi Operasyon Koordinatörü Uğurcan Top tarafından, katılımcılara İnternet kavramı, internet güvenliği nedir, güvenliği tehdit eden unsurlar, sosyal medya kullanımı, siber zorbalık, siber zorbalıkta ebeveynlik rolü konularında ayrıntılı bilgiler verildi.


26.04.2019 Gazeteci-Yazar ve Spiker İrfan Atasoy tarafından verilen eğitimde diksiyon, güzel konuşma nedir, soluk alıp-verme, jest ve mimik, akıcı ve net konuşma, telaffuz ve vurgulama, kişilerarası iletişimde güzel konuşma becerileri, doğaçlama konuşma, dramatik öğeler, güzel konuşmada beden dilinin etkisi sahne ve konuşma dili ile yazı dili arasındaki farklar hakkında bilgilere katılımcılarla paylaşıldı. Atasoy, “Diksiyon ve hitabet bir yetenek işi değil, çalışmayla edinilebilecek bir şeydir. Bu işin başı da okumaktır, araştırmaktır, çalışmaktır. Okumazsan yazamazsın, yazamasan konuşamazsın, konuşamazsan iletişim kuramazsın. Altın kural; okumak ve okuduklarından kendine paylar çıkarabilmektir” diyerek, katılımcılarla birebir uygulamalar gerçekleştirildi. Programda katılımcılar ile diyafram, güzel ve akıcı konuşma çalışmaları yapıldı.


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak, Kütahya, Manisa ve Afyonkarahisar’ın yer aldığı TR33 Bölgesinde, dış ticaret potansiyelini geliştirmek ve şirketlerin devlet desteklerinden daha fazla yararlanmasını sağlamak için hazırlanan, “Kobi Koçluğu ve Uluslararası Ticaret İçin Akdeniz İş Diyalogu” projesi kapsamındaki online toplantıya ev sahipliği yaptı. TR33 Bölgesinde dış ticaret potansiyelini artırmak ve firmaların devlet desteklerinden daha fazla faydalanabilmelerini sağlamak için hazırlanan, “Kobi Koçluğu ve Uluslararası Ticaret İçin Akdeniz İş Diyalogu”  projesinin online toplantısına, Uşak, Kütahya, Manisa ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odaları’nın temsilcileri aktif yer alırken; projenin yabancı ortakları olan Yunanistan, İtalya ve İspanya’daki yetkililer ise online olarak katılım sağladılar. Proje kapsamında, TR33 Bölgesi’nde yer alan odalara kurulacak tek nokta ofisleri ile KOBİ’lere devlet destekleri ve dış ticaret konusunda koçluk hizmeti verilecek. 5 dil destekli hazırlanan web sayfası ile Türkiye, Yunanistan, İtalya ve İspanya arasında ikili iş bağlantıları kurulacak ve ticari kapasite artırılacak.


17.04.2019 Uşak İstanbul Uçuşları Yapılan Görüşmeler Sonucu Eylül Ayına Kadar Uzadı. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; ‘’Uşak marka kent olma yolunda ilerlerken, havaalanımızın aktif olması hem yatırımlar hem de kent turizmi açısından önemli. Sanayisi ile üniversitesi ile turizmi ile sürekli gelişen ve büyüyen bir Uşak var. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi esnafı, tüccarı, sanayicisi ve iş adamlarıyla bizler bu konunun arkasında duruyoruz. Günümüzde ulaşım sorununu çözmemizde, dünya ile entegrasyonda önemli bir araç olan havaalanımızın aktif olarak kullanılması hepimiz için çok önemli. İlimiz için çok önemli bir gelişme olan Uşak İstanbul uçuşlarına herkesi sahip çıkmaya davet ediyorum’’ dedi.


15.04.2019 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı,   Meclis Başkanı  İsmail Karaman  başkanlığında, UTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi. Karaman’ın   açılış   konuşmasının ardından meclis gündemi değerlendirildi. Meclis gündeminin ardından UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kandemir,  Uşak'taki gerek ticari gerekse sosyal hayatın şekillenmesi ve gelişmesinde rol oynayan etkin bir kurum olduklarını bunu devam ettirmek için çeşitli proje ve etkinliklerle çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Kandemir konuşmasının son bölümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, tüm meclis üyelerinin ve UTSO üyelerinin Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederek sonlandırdı. Nisan ayı değerlendirmesi Nisan19_deg


03.04.2019 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın hem Uşak’ta hem de TR 33 Bölgesinde dış ticaret potansiyelini artırmak ve firmaların devlet desteklerinden daha fazla faydalanabilmelerini sağlamak için hazırladığı "Kobi Koçluğu ve Uluslararası Ticaret İçin Akdeniz İş Diyalogu" projesi Türkiye’de onaylanan 19 proje içine girdi. Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Oda Eşleştirme Projeleri için AB’den, 2,5 milyon Euro hibe desteği sağlandı. Türkiye’den 100 proje için başvuru yapılırken, Türkiye’den 30, Avrupa Birliği’nden de 28 oda ve borsa, toplam 19 projeyi gerçekleştirmek üzere eşleştirildi. Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Oda Eşleştirme Projeleri Lansman Toplantısı, TOBB Başkanı, EUROCHAMBRES Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals ve Dışişleri Bakan Yardımcısı, AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın katılımıyla TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda; Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi’nde hibe kazanan 30 Türk Oda/Borsası ve 28 Avrupa Odasının sunumları yapıldı.