10.11.2021   Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83.yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Uşak’ta da saygı ve şükranla anıldı. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör ve oda personeli de saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.  


09.11.2021   Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, iş hayatında çıkan uyuşmazlıkları, mahkeme öncesi ve mahkemelik olan uyuşmazlıkları bünyesinde kurduğu “Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi” ile, daha kısa sürede ve ekonomik olarak taraflar arasında anlaşma sağlayarak çözecek.   2015 yılından itibaren Türkiye genelinde mahkemelerdeki iş yükünü azaltmak ve uzun süren davaların kısa sürede sonuca bağlanması için yaygın hale gelen “Arabuluculuk ve Tahkim” uygulaması, TOBBUYUM Arabuluculuk ve Çözüm Merkezi işbirliği ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde de faaliyete geçiyor. Bu kapsamda, ticari, tüketici ve işçi-işveren, alacak-verecek uyuşmazlıkları mahkemeye


08.11.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası kurduğu Güneş Enerji Santrali (GES) ve Araç Şarj İstasyonları ile çevreye duyarlılığını göstererek, üyelerine örnek olmaya devam ediyor. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası bahçesinde 63 Kw gücündeki Güneş Enerji Santralini ve 2 adet Araç Şarj İstasyonunu devreye aldı. Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; Odamız bu uygulama ile alternatif enerji kaynaklarının kullanımı konusunda tüccar ve sanayicimizi bilinçlendirerek öncülük etmeyi amaçlamaktadır. Temiz enerji üretimini desteklediğimiz bu projemiz ile ayrıca üyelerimize daha fazla hizmet edebilmek adına Oda bütçesine de katkıda sağlamış olmaktayız. Aynı zamanda tüm dünyada önemli yere sahip elektrikli araçlar için de Oda bahçesine 2 adet şarj istasyonu da kurduklarını belirten Kandemir;  ‘’Ülkemiz her alanda değişen ve gelişen teknolojiye ayak uyduruyor. Elektrikli araçlara ilgi her geçen gün artmakta. Yerli otomobilimiz TOGG’un piyasaya çıkmasını heyecanla bekliyoruz. İlgi şimdiden çok fazla. Bizde TOGG ve d


Uşak Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalarında verimliliği arttırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla sahip olduğu İSO 900:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002:2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belge yenileme denetimleri başarılı bir şekilde sonuçlandı. TSE İzmir Bölge Müdürlüğü Baş Tetkik görevlisi Şahap Gürler Paşa tarafından odada yapılan tetkikte, hazırlanan dokümanlar ve uygulamalar incelendi. UTSO’nun kurumsal yapısını güçlendirmek adına yapılan çalışmalar ve bu konuda yönetim ve çalışanların gösterdiği gayret memnuniyet verici bulundu.


Sayın Üyemiz; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında, ‘‘ Dijital Dönüşüm Çağrısı’’ açılmış olup ön başvuruların alınması süreci 3 Kasım 2021 tarihinde sonlanmaktadır. Çağrıya ilişkin ayrıntılı bilgilere (http://www.hamle.gov.tr/Home/CagriPlani) web adresinden ulaşılmaktadır. Bilgilerinize Sunarız.  


  20.10.2021   20-24 Ekim tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak olan11.Yörex Yöresel Ürünler Fuarı başladı.   Uşak yöresel ürünlerinin de yer aldığı Zafer Kalkınma Ajansı’nın TR 33 Bölgesinin ortak ürünlerinin sergilendiği standı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ziyaret etti.   Uşak Valisi Funda Kocabıyık, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları fuar kapsamında profesyonel yöneticilerle, ilin potansiyelini değerlendirdi.   Ayrıca UTSO üyeleri Carrefoursa, Migros, Metro, Özdilek, Trendyol, Ptt Avm, Hepsiburada, Gittigidiyor, Getir ve Onedio firmaları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.  


18.10.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Müşterek Meslek Komitesi ve Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı, UTSO Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin katılımıyla Meclis Başkanı İsmail Karaman başkanlığında online olarak gerçekleştirildi.   Toplantıda; genel gündem değerlendirmesi ardından, Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir dokuz aylık Oda’nın faaliyetlerini özetleyen bir konuşma gerçekleştirdi.   TOBB KOBİ Araştırma Ve Danışmanlık Merkezi Müdürü Cahit Ceren ise ‘’Akıllı Kobi’’ Platformu hakkında meclis ve meslek komite üyelerine bilgilendirmede bulundu. Toplantının son kısmında, meslek komitesi üyeleri söz alarak, sektörleriyle ilgili görüş ve önerileri dile getirdi.  


14.10.2021 Uşak Üniversitesince sürdürülebilir işbirliğini sağlamak ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere ilimiz kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden oluşan ‘’Uşak Üniversitesi Danışma Kurulu’’ Ekim ayı toplantısına UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir katıldı. Her yıl Mart ve Ekim aylarında gerçekleşen toplantıda, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş 4 yıllık gelişimi ve yeni akademik yıl ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir ise; , ilimiz İçin ivedilikle “Yeşil Mutabakat Eylem Planı” oluşturulmasının önemine değinerek,   Sanayi Kuruluşlarımız, Üniversite ve Ticaret ve Sanayi Odası olarak ortak hareketle yol haritası belirlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kandemir; “Ülkemizin, uluslararası ticaret düzeninde son yıllarda ivme kazanan iklim değişikliği ile mücadele politikalarına adaptasyonunu sağlamayı hedefleyen ve ihracatta rekabetçiliğimizi güçlendirecek bir yol haritası niteliğinde olan “Yeşil Mutabakat Eylem Planı” yayımlandı. İlimizdeki sanayi kuruluşlarımız; geri dönüşüm, sıfır at


14.10.2021 Günümüzde hemen hemen her firmanın gündeminde olan yeni pazar, doğru müşteri bulma yolları ve hangi kurumdan nasıl destek alına bilinir? konularını kapsayan ‘’ Stratejik Müşteri ve Pazar Bulma Teknikleri Eğitimi’’ online gerçekleşti. Eğitmen Yaman Koç; “Dünyada rekabet çok çetin. Doğru zamanda, doğru kişilerle ve doğru pazarlara yönelen firmalar cirolarını artırabilir, büyümelerini sürdürebilir. Bilgileri amaca uygun analiz edip, uygun stratejiler hazırlayarak doğru hareket etmek zorundasınız’’ diyerek, pazar araştırma teknikleri, firma istihbarat çalışmaları, hedef pazar araçlarının ve verilerin kullanılması gibi konular ve örnek uygulamalarla katılımcıların özellikle ulusal ve uluslararası alanlardaki hedeflerine ulaşmalarına önemli katkı sağlayacak temel bilgiler aktarıldı. Doğru bilginin ve eğitimin hedefe ulaşmada en önemli adımlardan olduğunu vurgulayan Koç, son bölümde katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi.