27.12.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Aralık ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı İsmail Karaman başkanlığında Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Meclis olağan gündem değerlendirilmesinden sonra, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, dünya, ülke ve kent bazında yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendirdi ve oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kandemir; Tüm dünyanın Mart 2020’den beri zorlu bir dönem geçirdiğini, 2022’nin pandeminin ortaya koyduğu tüm olumsuzlukların etkisini yok edeceği bir yıl olmasını temenni ettiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı. Meclisin son bölümünde ise, Zafer Kalkınma Ajansı Uzmanı Halil Yoldaş, KOBİFİN Destek Programı hakkında meclis üyelerine bilgilendirme de bulundu ve sorularını yanıtladı.


16.12.2021 Zafer Kalkınma Ajansı tarafından imalat sanayisinde faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik olarak hazırlanan İmalat Sanayisindeki Kobilerin Rekabet Gücünün Arttırılması Finansman Desteği Programı (KOBİFİN) 24.12.2021 tarihinde ilan edilip çevrimiçi ortamda bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapılacaktır.Bu destekten faydalanmak isteyen Kobilerimiz aşarıdaki linkte ilan metnini görebilir ve telefon numarasından ayrıntılı bilgi alabilirler. https://www.zafer.gov.tr/downloads/kobifinilan2021.pdf İRTİBAT İlgili Birim: Program Yönetimi Birimi (PYB) Tel: 0274 271 77 61-62 / Dahili: 182 E-Posta: pyb@zafer.gov.tr İnternet Sitesi: http://www.zafer.gov.tr


09.12.2021 Sayın Üyemiz, 30.11.2021 tarihli ve 31675 sayılı Resmi Gazete’de Kamu İhale Kurumu tarafından aşağıda adları geçen yönetmelikler yayınlanmıştır. Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Hizmet Alım İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayımlanan yönetmeliklerdeki değişikliklere dair bilgi notu ekte yer almaktadır. Tüm üyelerimize önemle duyurulur. Ek:iuek


6.12.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), üyelerinin ihtiyaçlarına göre farklı konularda belirlediği eğitimlere online olarak devam ediyor. ‘’Temel Satış Becerileri’’ eğitimi Academy İstanbul’dan Cenk Kurt’un sunumuyla gerçekleşti. İnteraktif bir sunum gerçekleştiren Cenk Kurt, ‘’Satış ürünün fiyatı ile ilgili değil, müşteriye sunulan değerle ilgilidir’’ diyerek; satışın ana şeması, satışçının temel değerleri, motivasyon tarzları, hedefler yönetimi gibi konulara değindi. Kurt; ses tonu, kelime seçimi, beden dili gibi pek çok faktörün satışta rol oynadığını belirterek satış süreci aşamalarını örneklerle aktardı.  


29.11.2021 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Karaman başkanlığında, UTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.   Olağan meclis gündeminin değerlendirilmesini ardından UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir Kasım ayı oda faaliyetlerini özetleyen bir konuşma gerçekleştirdi. Kandemir, Oda olarak Uşak ekonomisi için mikro ve makro bazda yaşanan tüm sorunların çözümü için çalışmalarını yürütmekte olduklarını ve meslek komitelerden görüş ve öneriler doğrultusunda da 2022 yılı için planlamalarını yapmakta olduklarını belirtti.   Toplantının son kısmında ise meclis üyeleri ve meslek komite başkanları söz alarak, sektörleriyle ilgili görüş ve önerileri dile getirdi.  


26.11.2021 UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör ve Meclis Başkan Vekili Basri Yıldırım ‘’Uşak’ta Mesleki Eğitimle Gelişiyorum Ülkeme Yetişiyorum’’ Projesi kapsamında düzenlenen sertifika törenine katıldı. Zafer Kalkınma Ajansı destekli proje kapsamında yenilikçi eğitim teknolojilerine sahip laboratuvarda PLC, Temel Otomasyon Kodlama ve Kaynak Simülatörü eğitimleri gerçekleştirildi.


24.11.2021  Günümüzde internet üzerinden alım ve satımların yaygınlaşması ile özellikle ihracat ve ithalat yapan firmaların uluslararası ticaret ve sözleşmeler hakkında daha dikkatli olmaları vasıl olması sebebiyle  UTSO tarafından üyelerine   ''Uluslararası Ticaret ve Sözleşmeler Hukuku'' konulu online eğitim gerçekleştirildi.  Avukat Murat Eren tarafından gerçekleştirilen eğitimde, uluslararası ticareti düzenleyen kurallar ve dikkat edilmesi gereken riskler anlatılırken, örnek uygulamalar ve kararlarla dış ticarette uluslararası anlaşmalar ve tahkim,   uyuşmazlıkların çözümü, ödeme yöntemleri hukuki niteliği ve e-posta yazışmalarının geçerliliği gibi konulara değinilerek katılımcıların soruları birebir cevaplandı.


15.11.2021 Sayın Üyemiz; 9. ULPAS (Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu) 19-20 Kasım 2021 tarihlerinde Uşak Üniversitesi’nde “Tekstil Geri Dönüşümü ve Sürdürülebilirlik” konusu odağında yapılacaktır. Sempozyum genel başlıkları: 1. Tekstil Geri Dönüşümü, 2. Tekstil’de Sürdürülebilirlik, 3. Geri Dönüşüm için polimer, lif, iplik ve ilgili araştırmalar, 4. Medikal tekstiller ve kompozitler, 5. Teknik lifler (yüksek sıcaklık dayanımlı Silika, Karbon, cam, bazalt ve benzeri lifler) 6. Savunma ve uzay sanayinde kullanılan lifler, kompozit malzemeler ve tekstil yapılar, 7. Ulaşım ve havacılık tekstil ve kompozit yapıları, 8. Yenilikçi lifler, enerji uygulamaları ile giyilebilir teknolojiler. 9.