26.02.2020

TR33 Bölgesinde dış ticaret potansiyelini geliştirmek ve şirketlerin devlet desteklerinden daha fazla yararlanmasını sağlamak için, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Türkiye - AB İş Dünyası Diyaloğu Hibe Programı (TEBD) ile hayata geçirilen Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın (UTSO) proje koordinatörü olduğu "KOBİ Koçluğu ve Uluslararası Ticaret için Akdeniz İş Diyalogu" projesi kapsamında, UTSO ev sahipliğinde, "Avrupa’ya İhracat Fırsatları ve Dış Ticaret Hukuku" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Coşkun Güngör,  2019 Nisan ayında başlayan proje çerçevesinde proje ortakları ile birlikte pek çok toplantılar, iş görüşmeleri ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti. Bugünkü toplantı ile ise AB ortakları ile beraber bilgi ve iş imkanı paylaşımı yaratmayı amaçladıklarını, toplantının tüm katılımcılar açısından verimli geçmesini temenni ettiğini dile getirdi.

UTSO’nun proje ortaklarını, amacını ve aşamalarını anlattığı sunumundan sonra Selanik KOBİ Ticaret Odası (Yunanistan), Viterbo Ticaret ve Sanayi Odası (İtalya), Caceres Ticaret ve Sanayi Odası (İspanya) yaptıkları faaliyetleri özetleyen sunumlar gerçekleştirdiler.

Toplantının son kısmında ise Avukat Murat Eren tarafından uluslararası ticarette dikkat edilmesi gereken riskler anlatılırken, örnek uygulamalara değinilerek katılımcıların soruları cevaplandı.

Toplantı sonrasında oluşturulan birebir görüşme masaları ile projenin AB ortağı ülke temsilcileri, katılımcıların bu ülkelerdeki iş imkânları hakkındaki sorularını yanıtladılar.