Günümüzde hemen hemen her firmanın gündeminde olan yeni pazar, doğru müşteri bulma yolları ve hangi kurumdan nasıl destek alına bilinir? konularını kapsayan ‘’İhracatta Müşteri Bulma, Hedef Pazar Seçimi ve Pazar Geliştirme Yöntemleri’’ eğitimi Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ortaklaşa programı ile gerçekleştirdi.

UTSO’ya kayıtlı ihracatçı firmaların yanı sıra dış ticaret yaparak iş hacimlerini geliştirmek isteyen UTSO üyelerinin de katıldığı eğitim Murat Odacı tarafından gerçekleştirildi. Dış ticarette pazar payının öneminde dikkat çeken Odacı, Uşak’ın ekonomik yapısı itibari ile önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek; “Gerek bölgesel gerekse ülke genelinde pazar araştırması rekabet analizi, ürünlerin ithalat ve ihracatında önemli yer tutmaktadır. Hedef Pazar tespit edilmesi ile o pazarlara yönelen firmalar da Dış Ticarette ithalat ve ihracat kapasitelerini arttırabilirler. Doğru zamanda, doğru kişilerle ve doğru pazarlara yönelen firmalarımız cirolarını da bu şekilde arttırmaktadır. Ürünlerin pazarlanmasında Gümrük Vergi oranlarının bilinmesinde de etken rol oynar’’ dedi. Murat Odacı’nın bazı bölümlerini uygulamalı olarak gerçekleştirdiği eğitimde; Pazar araştırmasında önemli bilgi kaynakları nelerdir, Ürünlerin ithalat / ihracat istatistiklerine ulaşma uygulaması, İhracatta başarılı olunabilecek pazarların tespitinde ipuçları, Farklı hedef pazarların karşılaştırılmalı değerlendirilmesi uygulaması gibi konu başlıklarına değinildi.

Doğru bilginin ve eğitimin Türkiye’nin ihracat hedefine ulaşmada en önemli adımlardan olduğunu vurgulayan Odacı, son bölümde katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi.