16.09.2019

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın (UTSO) Zafer Kalkınma Ajansı destekli ‘‘Uşak’ta E-Ticaretin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında düzenlediği e-ticaret eğitimleri başladı.

E-ticaret pazarı her geçen yıl yüzde 30’un üzerinde büyüyor ve ticaretin şekli gelenekselden dijitale doğru yöneldi. KOBİ’ler ve girişimciler e-ticaret ile rekabet güçlerini arttırırken, büyük firmalar da e-ihracat ile küresel pazarlarda söz sahibi olmaya başladı.

Proje danışmanı ve eğitmeni Mehmet Özkan tarafından gerçekleştirilecek eğitimler, 20 ve 21 Eylül 2019 tarihlerinde UTSO’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek ‘’E-Ticaret Zirvesi’’ne kadar devam edecek.

Uşak’ta ki işletmelerin işlerini e-ticarete taşıyarak daha da büyütmeleri ve e-ticaret ekosisteminde gerekli adımları atabilmeleri amacı hedeflenen eğitimlerde e-ticaret uzmanları yetiştirilecek. 60 kişiye e-ticaret uzmanı sertifikası vermeye amaçlayan eğitimler ile, e- ticaret işlemi gerçekleştirmek isteyen sektör temsilcilerine konunun püf noktaları ve izleyecekleri yollar adım adım anlatılırken, ‘’E-Ticaret Zirvesi’’ ile de mevcut fırsatları tanıtılırken sektörün önde gelen profesyonelleri ile üreticiler, toptancılar ve perakendecilerin bir araya gelecek.