07.08.2019

TR33 Bölgesinde, dış ticaret potansiyelini geliştirmek ve şirketlerin devlet desteklerinden daha fazla yararlanmasını sağlamak için, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Uşak Ticaret ve Sanayi (UTSO) tarafından yürütülen ‘KOBİ Koçluğu ve Uluslararası Ticaret İçin Akdeniz İş Diyalogu Projesi’, proje ortaklarından olan İspanya ve İtalya’daki örneklerin incelenmesi ve koçların eğitimi için gerçekleştirilen çalışma ziyaretleri ile devam ediyor.

29-30 Temmuz 2019 tarihlerinde İspanya Cáceres Ticaret ve Sanayi Odası'nda, ardından 1-2 Ağustos 2019 tarihlerinde İtalya Viterbo Ticaret ve Sanayi Odası’nda, proje sahibi Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, proje ortakları Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Caceres Ticaret Odası(İspanya), Viterbo Ticaret Odası(İtalya), Selanik Kobi Sanayi ve Ticaret Odası(Yunanistan) yetkilileri ve koçların katıldığı "Uluslarası Toplantılar ve Çalışma Ziyaretleri" programı gerçekleştirildi.

Program kapsamında; İspanya’da, İtalya’da ve Avrupa Birliği'nde verilmiş olan Kobi Koçluğu programları, devlet destekleri, yatırım ve ihracat destekleri hakkında bilgiler alınırken, daha önce çeşitli devlet ve Avrupa Birliği destek ve hibelerinden faydalanmış, İspanya Cáceres’te bulunan 3 firma ve İtalya Viterbo’da bulunan 3 firma ziyareti gerçekleştirildi.

İlk toplantısının yurtdışı ortaklarının da online katılımıyla Uşak’ta yapılan projede, Yunanistan, İspanya ve, İtalya’daki çalışma ziyaretlerinden elde edilen bilgiler ve toplantılarda ortaya çıkan görüş ve öneriler ile Koçluk eğitim modülü ana hatları belirlendi. Oluşturulan Koçluk eğitim modülüne uygun olarak TR33'teki 6 KOBİ koçu Uşak'ta 60 saatlik eğitime katılacaklar.

Eğitimlerin ardından proje B2B, Tek Nokta Danışmanlık Ofisi ve firmalara birebir danışmanlık aşamaları ile devam edecek. Proje sonunda ikili iş bağlantıları ile ortak odaların üyelerinin ticari kapasitelerinin arttırılması hedeflenmektedir.