21.05.2019

Üyelerinin kurumsal gelişimlerine katkıda bulunan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda (UTSO), satış ve pazarlama uzmanı Hülya Öztürk tarafından, “Perakende Satış Teknikleri” konulu eğitim semineri verildi. 

Teknoloji ve lojistik bazındaki gelişimin satış ve pazarlama teknikleri üzerinde yeni bir süreci başlattığını belirten Hülya Öztürk, pazar ağının kendini sürekli genişlettiğini ve stratejik bir hal aldığını belirtti.

Pazarlama ve satışta başarının, değişimin farkında olma ve bunu kendi lehine kullanma becerisi göstermeyle doğru orantılı olduğunu dile getiren Hülya Öztürk, “Perakende ve Mağazacılık Nedir?” sorusuna yanıt vererek, müşteri tipleri, satın alma nedenleri, müşteri ihtiyaçlarını ortaya çıkarmanın satış sürecine etkisi ve gülümsemenin gücü gibi konularda bilgiler verdi.

Müşteri deneyimini mükemmelleştirmek, özel ürün ve hizmetlerle farklılaşmak 2019’da da perakendecilerin en önemli başlıklarından biri olacağını belirten Öztürk,  Ghandi’nin “Müşteriye hizmet vererek iyilik yaptığımızı sanmayalım, asıl o bizi seçerek bize iyilik yapıyor, bunu unutmayalım’’ sözünü son not olarak aktardı.