03.04.2019

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın hem Uşak’ta hem de TR 33 Bölgesinde dış ticaret potansiyelini artırmak ve firmaların devlet desteklerinden daha fazla faydalanabilmelerini sağlamak için hazırladığı "Kobi Koçluğu ve Uluslararası Ticaret İçin Akdeniz İş Diyalogu" projesi Türkiye’de onaylanan 19 proje içine girdi.

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Oda Eşleştirme Projeleri için AB’den, 2,5 milyon Euro hibe desteği sağlandı. Türkiye’den 100 proje için başvuru yapılırken, Türkiye’den 30, Avrupa Birliği’nden de 28 oda ve borsa, toplam 19 projeyi gerçekleştirmek üzere eşleştirildi.

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Oda Eşleştirme Projeleri Lansman Toplantısı, TOBB Başkanı, EUROCHAMBRES Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals ve Dışişleri Bakan Yardımcısı, AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın katılımıyla TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda; Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi’nde hibe kazanan 30 Türk Oda/Borsası ve 28 Avrupa Odasının sunumları yapıldı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın merkezi finans ihale birimi tarafından onaylanan 192.539 Euroluk projesi kapsamında TR33 Bölgesinde yer alan odalarda kurulacak tek nokta ofisleri ile KOBİ’lere devlet destekleri ve dış ticaret konularında koçluk hizmeti sağlanırken, 5 dil destekli hazırlanan web sayfasında ortak ülkeler arasında ikili iş bağlantıları ile ortak odaların üyelerinin ticari kapasitelerinin arttırılması hedeflenmektedir.