14.02.2019

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Daire Başkanları ve Uzmanları heyet halinde Uşak’a gelerek, Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında iş adamları ve sanayiciler ile birlikte bir toplantı yaptı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde Ticaret Bakanlığı Daire Başkanları Sıddık Kaya ve Ali Fuat Bozkaya Şube Müdürü ve uzmanların katılımıyla, bakanlığın görev ve hizmetleri ile sağlamış olduğu teşvik ve desteklere yönelik güncel düzenlemeler hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Uşak iş dünyasının yoğun bir ilgi gösterdiği toplantıda katılımcılar, ihracatta yaşadıkları sorunları yetkililere direk aktarma fırsatı bulurken, devletin ihracatta sağlamış olduğu destek ve teşvikler konusunda da detaylı bilgilere sahip oldu.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir toplantının açılış konuşmasında, Uşak’ın deri, tekstil, seramik, gıda ve geri dönüşüm sektörlerinin yoğun olarak faaliyet gösterdiğini, kaliteli ara mamulün yanı sıra, nihai ürün elde edilmesi ve ihracata artı değer sağlanması için oda olarak çalışmalar sürdürdüklerini belirtti. Kandemir ayrıca; ‘’Uşak ürettiklerini ihraç ederek, dış ticaret fazlası veren ve böylelikle ülke ekonomisine katkı sağlayan bir ildir. Ocak 2018’de 17 milyon 338 bin dolar olan ihracat, bu yılın aynı döneminde 19 milyon 566 bin dolara çıkmıştır. Üyelerimize eğitimlerle, pazar araştırmalarıyla ihracat koçluğu yapıyoruz. Artık il olarak ne kadar ürettiğimize değil ne kadar katma değer ürettiğimize odaklanmalıyız. Bakanlık çalışanlarımızın, saha çalışmaları ile sorunları yerinde görmesi, çözüm önerilerini bizzat ilgililerden dinlemesi oldukça önemli. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan nezdinde ilimize gelen tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekleştirilecek ziyaretler ve toplantılar ışığında ortaya çıkacak çalışmaların ilimizin sanayisine, geleceğine ışık tutacağına inanıyorum’’ dedi.

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sıddık Kaya, ise, "Sanayicimizin sorunlarını yerinde görmek ve yaşadıkları sorunları dinlemek için Uşak’ta iki günlük ziyaret ve toplantı programımız var. Uşak merkez ve ilçelerinde heyetimizle birlikte sahada sanayicilerimizle buluşacağız, yaşanan sorunları yerinde görme ve dinleme fırsatını bulacağız. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda ki toplantımızla bakanlığımız destekleri ve teşvikleri konusunda bilgilendirmelerde bulunacağız. Bu toplantıda sizlerden gelecek olan sorunlar ve öneriler bizlere ışık tutacaktır." şeklinde konuştu.

Toplantı, Ticaret Bakanlığı desteklerinin anlatıldığı sunumun ardından UTSO üyelerinin bakanlık uzmanlarına ilettikleri soru ve öneriler bölümüyle son buldu.