28.01.2019

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Ocak ayı olağan meclis toplantısı,   Meclis Başkanı  İsmail Karaman  başkanlığında, UTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

UTSO Ocak ayı meclisi Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın 10. TOBB Ekonomi Şurası’ndan konu başlıklarını aktardığı konuşması ile başladı.

Karaman’ın açılış konuşmasının ardından meclis gündemi değerlendirildi.

Meclis gündeminin ardından UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir,  UTSO 2018 yılı faaliyetlerini özetleyen sunum gerçekleştirdi. 2018 yılında gerek TOBB Yönetimi gerekse UTSO Yönetimi olarak; Kamu-Özel Sektör İstişaresi, Finansmana Erişim, Girişimcilik ve ihracat destekleri konularında faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kısa Çalışma Ödeneği Mevzuatı değişikliği, SGK Prim Borçlarında düzenlemeye gidilmesi, İşverene Asgari Ücret Desteği, Otomotiv ve beyaz eşyada ÖTV, Mobilya ve konutta KDV indirimlerinin yürürlüğe girmesi gibi üyelerinden gelen talepleri TOBB nezdinde Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklara ilettiklerini ve çoğuna da destek ve çözümler aldıklarını bildirdi.

Kandemir; ‘’2019 yılında da üyelerimizle kurum ve kuruluşlar arasında köprü olma misyonumuzu devam ettireceğiz. Oda olarak, ilimizin sorunlarının çözümü için atılacak tüm adımların takipçisi olacağız ve mesai kavramı gözetmeksizin çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

UTSO Ocak ayı meclisi 2018 yılı faaliyetlerinden dolayı başarı gösteren UTSO Meslek Komite üyelerine ve eski Yönetim Kurulu üyesi Himmet Duygu’ya plaketlerinin verilmesi ile son buldu.

2019 Ocak Değerlendirme Ocak_19_deg