11.12.2018

Uşak  ve    gündeme dair sorunları yetkili mercilere iletmek, çözüm yolları bulmak ve ortak hareket edebilmek amacıyla bir araya gelen Uşak Oda, Borsa ve Organize Müdürlükleri Başkanlarının katılımıyla oluşturulan Uşak Sivil Toplum Platformu Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ev sahipliğinde toplandı.

Toplantıda, genel gündem değerlendirmesinden sonra, 7143 sayılı Yeniden Yapılandırma Kanunu ile ilgili güncel bilgiler ve bu haktan kimlerin nasıl yararlanacağı hakkında istişare edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine bir milletvekilleri aracılığıyla bir önerge gönderilerek, ‘’Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde belirtilen süre içerisinde tutarları ödemeyen mükelleflerin, bu ödemeleri 2019 yılı Ocak ayı sonuna kadar yapmaları şartıyla yeniden yapılandırmadan yararlandırılmaya devam etmeleri hükmü eklenmesi’’ talep edildi.

Toplantıda, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Uşak Havaalanından gerçekleştirilecek İstanbul – Uşak uçuşlarının aktifliği ve devamlılığı için çevre oda ve borsalarla neler yapabilirizi konuşmak üzere 14 Aralık Cuma günü Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir toplantı organize ettiklerini belirtti.

Uşak Sivil Toplum Platformu üyeleri her ay düzenli olarak toplanmaya devam edeceklerini, gerekli durumlarda ayda 2 yada 3 kere bir araya geldiklerini ifade ettiler.