07.12.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir ve Uşak Şubeleri ve Uşak İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği,  şantiye şefinin sorumlulukları ve denetimlerde dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı toplantı UTSO’da gerçekleşti.

Uşak İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği Başkanı İbrahim Ethem Karahan’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulmuş olan, Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye yetkili kuruluş olan, Uşak ABİGEM AŞ. yetkililerinden Sabri Cengiz, belgelendirme şirketi olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri, inşaat alanında hangi sektörlerde belgelendirme sınavları düzenlediklerini, şartları ve desteklerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı, İş Güvenliği Uzmanı, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı ve Eğiticisi Çevre Yüksek Mühendisi Özgün Andiç’in şantiyedeki tehlikeler,  alınacak önlemler ve hukuki düzenlemeleri örnek iş kazalarının anlatımıyla gerçekleştirdiği sunumu ile devam etti.

Toplantı, Andiç’in sunumunun ardından İş Güvenliği Uzmanı İş Kazaları Bilirkişisi İnşaat Yüksek Mühendisi Mutlu Burak Paksoy’un yapı işlerinde görev ve sorumlulukların anlatıldığı bölüm ile devam etti. Paksoy yapı işlerinde işe başlamadan önce yapılacak planlamanın, gerek alan gerekse işçinin ekipmanlarının kontrolünün tam yapılmasının pek çok iş kazasının önlenmesinde büyük etkisi olduğunu önemle vurguladı.

Toplantı özellikle üniversite inşaat bölümünde okuyan öğrencilerin ve katılımcıların sorularıyla son buldu.