11.10.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje ortağı olduğu “KOBİ’lere Finans Yönetimi Eğitimi-KOBİ Akademisi” Erasmus+ projesi çerçevesinde İspanya’nın Valencia kentinde çalıştay gerçekleşti.

İlk toplantısı Şubat ayında ATSO’da (Afyon Ticaret ve Sanayi Odası) gerçekleştirilen proje çerçevesinde ikinci toplantı İspanya’nın Valencia kentinde yapıldı.

Toplantıda, proje kapsamında hazırlanan Kalite Planı, Eğitim Modülü, Kredi Sistemine Erişim Modülü, E-Öğrenme Platformu, İnternet Sitesi Tasarımı ve Yayınlaştırma faaliyetleri ele alındı. Ayrıca, proje çerçevesinde düzenlenecek seminer ve eğitimler hakkında istişare yapıldı.

Valencia ‘da gerçekleşen çalıştaya; Başkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. H. Okan Yeloğlu ve Prof. Dr. Güray Küçükkocaoğlu, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Himmet Duygu, Finans Yöneticileri Vakfı Genel Sekreteri Ferhan Kaptan, Finlandiya Turku Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Timo Holopainen, MKV Danışmanlık’tan Dilek Volkan, Markeut Danışmanlık’tan Pilar Aguard, ATSO AR-GE ve Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Mehmet Duman katıldı.

Kobilere yönelik finansman yönetimini e-portal haline getirerek herkesin erişebileceği bir şekle getirmeyi amaçlayan projenin 2019 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.

Ulusal Ajans aracılığı ile Avrupa Birliğince desteklenen projenin sahibi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olurken, Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı, Başkent Üniversitesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, MKV Uluslararası Danışmanlık Eğitim ve Ticaret Limited Şirketi, İspanya’dan Markeut Danışmanlık ile Finlandiya’dan Turku Uygulamalı Bilimler Üniversitesi proje ortakları olarak çalışmalara katılıyor.