Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO)inşaat sektörü meslek komite üyeleri, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde inşaat sektörü temsilcilerinin katılımıyla ortak meslek komite toplantısı gerçekleştirildi.

İZTO ve UTSO tanıtım sunumlarının yapıldığı toplantıda, inşaat ve yapı sektöründe yaşanılan sorunlar, çözüm önerileri ve sektörün geleceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Sektörde kalifiye eleman bulmanın zor olduğu ve mesleki eğitimin çok önemli olduğunun kaydedildiği toplantıda, iş hayatına atılacak gençlere bir meslek sahibi olunması gerektiğinin yapılacak çalışmalarla anlatılması gerektiği vurgulandı.

Önümüzdeki süreçte iki odanın ortak sektörel sorunlar ve çözüm önerileri hakkında birlikte çalışmasının faydalı olacağı ifade edildi.

Ortak Komite toplantısının ardından UTSO inşaat sektörü temsilcileri İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’i makamında ziyaret etti.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’e Cumhuriyetin sembolü olmuş 1933 yılında Uşak’ta çekilmiş olan ‘’Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık’’ tablosunu hediye etti.