15.10.2018

İlimizin Türkiye ekonomisinde ki payının güçlü olduğu Tekstil geri dönüşüm sektörüne yönelik durum ve gelecek analizi yapılacak olan Zafer kalkınma Ajansı Geri dönüşüm Sektörü rapor hazırlama başlangıç toplantısı UTSO'da gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, sektörün Türkiye ve uşak ekonomisindeki verilerine değindi.

Kandemir; ‘’Geri dönüşüm sektörü adına yaptığımız çalışmalarda mottomuz; Kartacalı ünlü komutanın Hannibal’ın söylediği “ya bir yol bulacağız, ya bir yol yapacağız.” oldu. Bu mottoyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bulabildiğimiz tüm yolları deneyeceğiz. Yol bulamıyorsak kendi yolumuzu yapacağız. İşte Zafer Kalkınma Ajansı ile bu fizibilite çalışmasını da bu yüzden yapıyoruz’’ dedi.

Kandemir’in açılış konuşmasının ardından Zafer kalkınma Ajansı Projesine destek sağlayacak şirket yetkilileri yol haritalarını anlatan bir sunum gerçekleştirerek, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Tekstil geri dönüşüme dair güncel bilgilere ulaşılacak ve sektörün yol haritasının çıkartılacağı çalışma, Tekstil geri dönüşüm şirket yöneticileri ile yapılacak anket ve görüşmeler sonrası  120 gün içerisinde tamamlanacak.