10.10.2018

İnsanlar üzerinde etki yaratma ve ikna etme süreçlerinin anlatıldığı “İKNANIN PSİKOLOJİSİ” eğitimi Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirildi.

İnteraktif katılımlı ve örneklerle anlatımlı gerçekleştirilen eğitim UTSO hizmet binasında Ceyhun Yeşilşerit tarafından verildi.

İnsanları ikna etmenin, iş yaşamındaki en önemli anahtarlardan biri olduğunu söyleyen Yeşilşerit; ‘’İkna etmenin doğasında bir insanla anlaşabilmek ve onun istekleri çerçevesinde bir ortaklık yaratabilmek yatar. Bugün ikna yöntemleri üzerine binlerce araştırma yapılmış insan davranışları ve düşünce yapılarıyla yakından alakası sebebiyle psikolojinin de ilgilendiği çok önemli bir konu olmuştur. Günlük hayatımızda müzakere mi? tartışma mı? pazarlık mı? diyebileceğimiz konularla karşılaşırız. Çünkü insanlar birbirlerinden farklıdır, farklı çıkarları nedeniyle farklı düşünür, farklı hareket ederler’’ diyerek iknanın doğasına ve etki yaratma konularına değindi.

Yeşilşerit eğitiminin son bölümünde tüketicilerin duygularını analiz ederek, hangi markayı, ürünü, rengi, kokuyu, müziği neden tercih ettiğini tespit eden pazarlama yöntemi olan Nöromarketing konusuna değindi.