25.09.2018

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 4-5 Ekim 2018 tarihlerinde “Coğrafi İşaretlerde Afyonkarahisar Buluşması” adı altında uluslararası çalıştay düzenleyecek.

ATSO ile Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YüCİTA) işbirliğinde gerçekleştirilecek çalıştayda Coğrafi İşaret kavramı, tüm yönleri ile masaya yatırılacak.

Fransa, Türkiye ve Afyonkarahisar’da Coğrafi İşaret uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgi verilecek toplantıya Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı Kurumu (OriGIn) Yönetim Kurulu Başkanı Claude Vermot- Desroches, QUALİSUD Bağımsız Denetim Kuruluşu Başkanı François Luquet, Zeytin Dünyası Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Christian Telaude, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe, Türk Standartları Enstitüsü Gıda Sektörü Müdürü Hacer Nihal Sayar ve birçok önemli isim katılacak.

4 Ekim, saat 09:00’da başlayacak toplantı çerçevesinde 5 oturum ve bir panel düzenlenecek. İsteyen firmaların stant da açabileceği Coğrafi İşaretlerde Afyonkarahisar Buluşması Uluslararası Semineri’nde saha çalışması da yapılarak Afyonkarahisar’da Coğrafi İşaret sahibi olan ya da Coğrafi İşaret konusunda potansiyeli olan üretim örnekleri incelenecek.

Seminere ve stant çalışmasına katılmak isteyen üyelerimiz Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 0.272. 213 56 57 nolu telefondan irtibata geçebilirler.