11. Ahilik Haftası kutlama programı etkinlikleri, Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Millet Vekilleri, Mehmet Altay, İsmail Güneş, Özkan Yalım, Uşak Belediye başkanı Nurullah Cahan, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı S.Selim KANDEMİR, Uşak Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş ve Uşak esnafının katılımlarıyla 15 Temmuz Şehitler Meydanında gerçekleştirildi.

Mehteran ve halk oyunları gösterilerisi ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Atalay Savaş, ahiliğin önemine değindi. Esnafın yaşadığı sorunlara değinen Savaş, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Savaş’ın konuşmalarının ardından vali demir ve belediye başkanı Cahan konuşmalarını gerçekleştirdi

Programın açılış konuşmalarından sonra Vali Demir, yılın ahisi İsmail İstek'e kaftanını giydirdi. Halk konseri ile etkinlik son buldu.

Programın ardından açıklama yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı S.Selim KANDEMİR; “Ahilik, Meslek sahibi, eli hayırlı ‪‎iş tutan, alnı terli iyi adamların oluşturduğu ‪yardımlaşma ve ‪‎paylaşım esaslı kardeşlik örgütüdür. Ahilik, sadece ekonomik bir birliktelik değil, aynı zamanda kültürel, ahlaki ve manevi bir birlikteliği tanımlamaktadır. Bu yapısıyla da Türk-İslam tarihinde de büyük önem taşımaktadır. Ahi, kişi sadece esnafın değil aynı zamanda halkın da menfaatlerini gözetmek zorundadır. Toplumdaki her kişiye eşit mesafede davranır, siftah yapamayan komşusunu düşünüp müşterisini paylaşır. Dünde olduğu gibi, Mal ve hizmetlerde belli bir standardı gözeten, Hakkın yolundan sapmadan halka hizmet eden esnafımız, bugünde de ahlak ve duyarlılıkla çalışmakta ve üretmektedir. Ahilik anlayışını devam ettiren tüm esnaf, sanatkâr ve zanaatkarlarımızın Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı kutlu olsun”dedi.