12.09.2018

UTSO Meclis Başkanı Karaman, ‘’Yaşanabilir Bir Dünya İçin Geri Dönüşüm’’ Sloganının En Somut Örneğinin Uşak’ta Uygulandığına Dikkat Çekti

Sabah Gazetesi, “Sabah İl Buluşmaları”nın 11.’si Uşak Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Programın ilk gününde ilin tarihi ve kültürel mekanlarını gezen yazarlar yerel yönetimle ve esnafla sohbet etme imkanı buldu. Programın en önemli bölümlerinden biride Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın da katıldığı ‘’Panel’’ bölümü idi.

Panel; Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş, Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, Ak Parti Uşak Milletvekili Av. Mehmet Altay, Ak Parti Uşak Milletvekili Op. Dr. İsmail Güneş ve Uşak Valisi Salim Demir’in açılış konuşmaları ile başladı.

Moderatölüğünü Ekrem Kızıltaş’ın yaptığı ‘’Uşak’ın uluslararası rekabetteki konumu dünü, bugünü ve önümüzdeki dönem kalkınma hedefleri’’ konulu panel kısmına geçildi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş,  UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman, ve Uşak Üniversitesi Tarih Profesörü Prof. Dr. Murat Öntuğ‘un panelist olarak yer aldığı bölüme kamu ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Prof. Dr. Murat Öntuğ Uşak’ın tarihteki konumu ve tarihi bölgeleri, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş üniversitenin şehire olan sosyal ve ekonomik katkısı, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ‘’Sosyal Kent Uşak’’ için gerçekleştirdikleri projeler ve önümüzdeki dönem hedefleri,  hakkında bilgi verirken UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman şehrin ekonomik verilerine, sanayisinin geçmişi, bugünü ve gelecekte il ekonomisi için yapılabilecek hususlara dikkat çekti.

Karaman konuşmasında tüm Dünyanın sloganı olan ‘’Yaşanabilir bir Dünya için Geri Dönüşüm’’ konusunda Uşak’ta çok ciddi adımlarının atıldığını belirtti. Uşak’ın, geri dönüşümden elde edilen iplikte Türkiye üretiminin  %70’ni karşılamakta olduğunu dile getiren Karaman ilin geleceği için bu sektördeki Ar-Ge çalışmalarının önemine değindi. Uşak ihracat rakamları hakkında da bilgi veren Karaman ilin 8 aylık ihracat tutarının158 milyon 264 bin dolar olduğunu ancak şirketlerin ihracat yapan merkezlerinin İstanbul’da olmasından dolayı aslında bu rakamın daha üst seviyelerde olduğunu belirtti.

Karaman sözlerini; ‘’Şuna inanıyorum ki; kendi öz sermayesi ile büyümüş ‘’İlkler Şehri’’ Uşak, geçmişimizden gelen girişimcilik ruhuyla ekonomide söz sahibi olmaya devam edecektir’’ şeklinde bitirdi.

Panel sonunda Sabah gazetesi yazarları ve panelist katılımcıları ile hatıra fotoğrafı çekiminin ardından; Sabah Gazetesi yazarlarından Şelale Kadak ve Betül Alakent, UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman ile ‘’Uşak Sanayisi ve Tekstil Geri Dönüşümü’’ üzerine bilgiler aldıkları özel bir röportaj gerçekleştirdiler.