02.08.2018

TOBB ve UTSO’nun katkılarıyla 2016 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılışını gerçekleştirdikleri, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş ve UTSO 9.10.11. Meslek Komite Başkanları ve Üyeleri ziyaret etti.

Heyet, Okul Müdürü Seçkin Şentürk eşliğinde okulu gezerek, yürütülen proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Müdür Şentürk, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Uşak’ta nitelikli ilk 4 lise arasında yer aldığını belirterek, üniversitelerin ilgili bölümlerinde meslek liselerine üniversitelerin ilgili bölümlerinde açılan ek kontenjan hakkı ile öğrencilerine fakültelerin yolunun daha rahat açıldığını ifade etti.
UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş, kalifiye eleman eksikliğinin şu anda pek çok sektörün temel sorunu olduğunu vurgulayarak; ‘’TOBB Anadolu ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 81 ile 81 okul projesi kapsamında 2016 yılında eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Uşak, iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak olan okulumuzu önemsiyoruz. Okul yöneticileri ile yaptığımız toplantılarda, sektörlerin teknik eleman ihtiyaçlarından, çıraklık eğitim desteklerine kadar pek çok konuyu istişare etme fırsatı buluyoruz. Okul Müdürümüz Seçkin Şentürk’e bugün bizlere yaptığı bilgilendirmelerden ve yürüttüğü çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz’’ dedi.