İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 2 şirket yer aldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, kısa bir süre önce açıklanan ilk 500 listesinde de kentten yine 2 firmanın yer aldığını belirterek, “İlk listenin ardından ikinci 500 büyük listesi de yayınlandı ve ilimizden 2 firmamızın yer alması bize bir kez daha gurur verdi. İsteğimiz ilimizden daha fazla şirketin listeye dahil olması ve Uşak’ın üretim, istihdam ve ticaret potansiyelinin istikrarlı bir şekilde yükselmesidir” dedi.

 

İstanbul Sanayi Odası (İSO), “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”nın 2017 yılı sonuçlarını açıkladı. İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde, birinci Adana’dan Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş., ikinci Gaziantep’ten Zeki Mensucat San. ve Tic. A.Ş. ve üçüncü de Bursa’dan S.S. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği oldu. İSO İkinci 500 2017 listesine, Uşak’tan 2 şirket dahil oldu. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı Uşak Seramik Sanayi A.Ş. 59’uncu sırada yer alırken, Uşak OSB’de üretim yapan Altınsar Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. de 365’inci oldu. Yine listede, Uşak ile birlikte TR-33 bölgesinde yer alan illerden Manisa’nın 8, Kütahya’nın 4 ve Afyonkarahisar’ın da 2 şirketi göze çarptı.

 

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, listeye dahil olan Uşak firmalarının yetkililerini tebrik etti. Uşak’ın Anadolu’nun önemli yatırım noktalarından biri olduğunu dile getiren Selim Kandemir, hedeflerinin önümüzdeki dönemlerde listeye daha fazla Uşak’tan şirketin girmesi olduğunu kaydetti. Zafer Kalkınma Ajansı’nın kapsadığı kentlerin ortaya koyduğu performansın önemli olduğunu belirten Selim Kandemir,  “İlimizin ve bölgemizin ekonomiye olan katkıları bu tip araştırmalarda daha somut bir şekilde göz önüne geliyor. Dileğimiz daha fazla şirketin listeye girmesidir ve burada yer alan veya alamayan tüm şirketlerimiz bizim için değerlidir. Çünkü hepsinin tek amacı, ülkemiz ekonomisine hayat vermek ve işsizliği azaltmaktır. Bu araştırmaların iş kalitesi, üretim modelleri, yeni pazarlar bulma ve işsizliği azaltmak için özendirici olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde İSO’nun ilk 500 listesi açıklandı ve yine 2 firmamızın listede olduğunu gördük. İkinci 500’de de 2 firmamızın yer alması bize yine gurur verdi ve daha fazla şirketimizin listeye dahil olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.