Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak Defterdarlığı ve Uşak Vergi Dairesi Müdürlüğü ile düzenlenen ‘’7143 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’’ hakkında bilgilendirme toplantısı ve danışmanlık günleri UTSO Seminer Salonunda gerçekleşti.

Organizasyonda, Uşak Defterdarı Birsen Tokaç,  UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş, Gelir Müdürü V. Metin Kısa ve Vergi Dairesi Müdürü Şaban Özsoy, Yaşar Kutluay, Yunus Kahraman, Bahar Topal, Yunus Gül ve İbrahim Avcıl katıldı. Uşak Defterdarı Birsen Tokaç, 7143 sayılı kanunun her kesimin yaralanabilmesi için geniş kapsamlı olarak düzenlenmiş olduğunu vurgulayarak, bilgilendirme seminerlerinin herkesin yaralanabilmesi adına devam edeceğini ve isteyen herkesin kendilerine danışabileceklerini belirtti.

Toplantıda, 18 Mayıs tarihi itibariyle yürürlüğe giren Yapılandırma Kanunu ile getirilen imkanlar, yapılandırma kapsamına giren borçlar, başvuru ve ödeme koşulları hakkında gerçekleştirilen sunumun ardından danışmanlık organizasyonu dahilinde katılımcıların soruları cevaplandı.

UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş kanunun getirdiği fırsatlardan tüm üyelerinin yararlanabilmesi adına bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek; "Çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden bu kanunu, borçların ödenmesinde kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak görüyoruz. Aidatlarını ödeyememiş üyelerimiz bu düzenleme sayesinde rahat bir nefes alacak" değerlendirmesinde bulundu.