25.06.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın    başkanlığında, UTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı İsmail Karaman, Haziran ayı oturumunu 24 Haziran Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 27.dönem milletvekili seçimlerinin ülkeye ve millete hayırlı olması dileklerini ileterek başladı.

Karaman’ın açılış konuşmasının ardından UTSO Haziran ayı meclis gündemi değerlendirildi. Toplantı sonunda ise UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir dünya ve ülke genelindeki gündemi değerlendirerek, Mayıs ayı oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Kandemir’de konuşmasına seçimlerin hayırlı olması dileklerini ileterek başlarken, bundan sonraki süreçte kalkınmış ülkeler seviyesine ulaşmak için daha fazla üretim daha fazla istihdam daha fazla ihracat için çalışmak gerektiğini ifade etti.

Kandemir; ‘’Dünya genelinde yaşanan, iyi ve kötü tüm gelişmeler, ister istemez gerek ülkemizi ve gerekse içinde bulunduğumuz coğrafyayı, ekonomik ve sosyal anlamda etkiliyor. Küresel bazdaki olumsuz tabloya rağmen, ülkemiz beklentilerin üzerinde performans göstererek 2017 yılında yakalanan büyüme ivmesini korumuştur. Geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 7,4 oranında büyüdü. Yaşanan olumsuzluklara rağmen bizi ayakta tutacak olan değerlerimiz nitelik, ARGE ve sıradışılık olacaktır. Yatırımlarımızı doğru ve alışılagelmişin dışında yapmamız gerekiyor. Artık dünya pazarı, sadece kaliteli olanı değil, hem kaliteli-hem de sıra dışı olanı istiyor’’ dedi. Kandemir konuşmasında Mayıs ayı oda faaliyetlerine ve önümüzdeki dönem gerçekleşecek olan projelere yer vererek son verdi.

Meclis toplantısı meclis üyelerinin dilek ve temennilerini iletmesi ile son buldu.

S. Selim Kandemir Haziran ayı değerlendirmesi baskan_haziran_deg