22.06.2018

Uşak Üniversitesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliği ile kurulan Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Uşak’ta yapılacak çalışmaları ile ilgili görüş alışverişin yapıldığı toplantı Uşak Üniversitesinde gerçekleşti.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Karahan ile Prof. Dr. Metin Gümüş, Genel Sekreter Vekili İbrahim Çalış, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, UOSB Bölge Müdürü Namık Gök, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Seronova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Alper ve Yediveren Bilişim İşletme Temsilcisi Şirket Müdürü Yunus Uslu katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi Teknopark binasının Bir Eylül Kampüsü ve UOSB’nin içinde yapılacağını belirterek; ‘’İki noktada hizmet verecek olan teknopark ile ilimizde ve bölgemizde yer alan firmalara ciddi katkılar, destek ve fayda sağlanırken, TR33 Bölgesinin teknolojik ve yenilikçi yatırımlarda cazibe merkezi olması ve bölgenin AR-GE potansiyeli ve rekabet gücünün artmasına da olumlu katkısı olacaktır’’ dedi

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; ‘’Türkiye’nin orta gelir seviyesinden yukarı çıkabilmesi, katma değerli ürünleri daha fazla üretilmesiyle mümkün olur. Ülke olarak kilogramda 1.40-1.50 dolar civarında ihracat yapıyoruz. Bu gelişmiş ülkelerde 3 ila 5 dolar arasında değişiyor. Teknoparkların bu tür ürünler üretiminde ülkemize büyük katkılar sunacağını düşünüyorum. AR-GE çalışmaları Teknoparklar içinde katma değeri yüksek üretime dönüşür. Uşak için yapılan Teknoparkında çalışmalarının hızla tamamlanmasını umuyor ve bu durum için üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizi belirtiyorum. Bir de bu tür başarılar kentteki yöneticilerin uyumlu çalışmaları sonucunda yaşanıyor. Bu noktada teknoparkta yöneticilerle firmalar arasındaki uyumlu çalışmalar iyi işlerin çıkmasını sağlayacaktır. Firmalarımızda üniversitedeki hocalarımızın projelerinden kendine uygun olanları alarak uygulamaya geçireceklerini düşünüyorum ‘’ dedi.