14.05.2018

DENİB Akademi iş birliği ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen eğitim, ihracat gerçekleştirin ve ihracat potansiyeli olan firma yetkilileri ve çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Eğitimde, katılımcıların özellikle ulusal ve uluslararası alanlardaki hedeflerine ulaşmalarına önemli katkı sağlayacak temel bilgiler aktarıldı.

Eğitmen İhracat Eksperi Ümit Osman Yılmaz; ihracat nedir? ihracat stratejisi, neden ihracat?, ihracata hazırlık, SWOT analizi, hangi ürün?, hangi ülke?, hedef pazar araştırması, hedef pazara giriş, fiyatlandırma, fiyatı etkileyen unsurlar, nasıl müşteri bulurum?, taşıma ve ödeme şekilleri başlıklarında bilgiler aktardı.  

İhracat kapasitesinin artması ile Uşak ekonomisinin bugünkü durumundan çok daha iyi yerlere geleceğini, şehrin refah seviyesinin yükseleceğine dikkat çeken UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, ‘’2023 hedeflerine ulaşmak, kentimizi ve ülkemizi çok daha iyi yerlere taşımak için daha çok yatırım, üretim, istihdam ve ihracat yapmalıyız. Oda olarak bu yıl ki hedeflerimizden biri; İhracat potansiyeli olan fakat şimdiye kadar çeşitli sebeplerden dolayı ihracat yapmamış üyelerimizi birebir danışmanlık yaparak ihracata adım attırmak. Bu yönde eğitim, danışmanlık masası uygulamalarımız ve desteklerimiz devam edecektir’’ dedi.