04.05.2018

Mesleki Yeterlilik Belgesi ve Ulusal Yeterlilik Bilgilendirme Semineri, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Program açılış konuşmasını gerçekleştiren UTSO Yönetim Kurulu başkan Yardımcısı Coşkun Güngör, Mesleki Yeterlilik Belgesinin, işveren ve çalışan açısından pek çok avantajı olduğunu ifade ederek, ‘’TR-33 bölgesinde MYK tarafından akredite olan tek oda olarak inşaat alanında 6 branşta akreditasyonu sağladık. Belgelendirme sınavlarımız için başvuruları almaya başladık, ilk sınavımızı 1-2 hafta içeresinde gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun tanıtıldığı sinevizyon gösterisinden sonra MYK Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya, son yıllarda ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verilerek MYK’nin ülkemizin nitelikli ve belgeli işgücünün temin edilmesi ve iş gücünün uluslararası piyasada hareketliliğinin sağlanması için kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerini aktarıldı. Ordukaya, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunun gerek işveren gerekse işçilerimize ek bir maliyet getirmediğini ifade etti.

MYK Sınav ve Belgelendirme Uzmanı Gülden Özcan’in belgelendirme süreci ve desteklerini anlattığı sunumunun ardından soru cevap bölümüne geçildi.Katılımcıların uzmanlara yönelttiği soruların cevaplandırılmasının ardından program sona erdi.