20.04.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, TEB Kadın Akademisi ve TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde Uşak iş yaşamı içinde yer alan işkadınları UTSO’da bir araya geldi.

ActionCOACH İşletme Koçu Ayşegül Akşak’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘’Nakit Akışını İyi Yönetmenin İpuçları’’  adlı seminere TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özgül Şeker Çiftçi, TEB Kadın Bankacılığı Müdürü Berna Tüzüner, Uşak’lı kadın girişimcilerin yanı sıra çok sayıda çalışan ve üreten Uşak’lı kadınlar katıldı.

Toplantıda kadınlara ayrıcalıklı hizmetler sunduklarını kaydeden TEB Kadın Bankacılığı Müdürü Berna Tüzüner; kadınların danışman bankası olmak istediklerini bu doğrultuda her ay farklı illerde etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Özellikle iş hayatındaki bayanları hem kendilerine hemde illerdeki şubelerine ulaşarak ücretsiz finansman danışmanlık desteği alabileceklerini söyledi.

Toplantıda konuşan TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Özgül Şeker Çiftçi, kadın girişimci sayısının artmasının ülkemiz ekonomisinin hedeflerine ulaşmasında önem teşkil ettiğini ifade ederek Uşak ve Türkiye ekonomisine yeni kadın girişimciler kazandırmak için çeşitli seminer, eğitim ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Toplantı açılış konuşmalarının ardından Uşak’lı  iş kadınlarından olan Hatice Turan ve Şermin Metin’in başarı hikayeleriyle devam etti.

‘’Nakit Akışını İyi Yönetmenin İpuçlarını’’  ise Ayşegül Akşak verdi. Akşak, Nakit Candır, Kar Karnedir, Finans Tüm Faaliyetlerin Sonucudur diyerek nakit durumunu ve bilgilere erişmeyi iyi yönetebilmenin önemine değindi. İyi bir nakit yönetimi için, iyi bir kayıt tutma sistemine sahip olması gerekliliğine değinen Akşak, ‘’Eğitimlerde herkesin eksik olan bilgisini tamamlayabilmesi esas olandır’’ dedi.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; ‘’İş kadınları geleceğin iş yaşamının dizaynında önemli bir yere sahip, bu nedenle yarına hazırlık yapmamız lazım. Kadın Girişimcilere ve girişimci adaylarına yönelik TEB Kadın Akademi işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz eğitim ve atölye çalışması ile, kadınlarımızın girişimcilik potansiyellerini açığa çıkarmalarını, iş hayatında daha etkin olmalarını ve danışmanlık almalarını hedefliyoruz" dedi.