09.04.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü Gıda Sektörü Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi kapsamında “İkili İş Görüşmelerinde İletişim Teknikleri” eğitimi düzenlendi.

Uşak’ta ki gıda sektörünün dış ticaret kapasitesinin geliştirilmesini amaçlayan ve 3 sene sürecek olan projede yer alan firmalara eğitim, danışmanlık, tanıtım, yurt içi alım heyeti ve yurt dışı ikili iş görüşme imkânları sağlanarak, firmaların ulusal ölçekte güçlü bir konuma ulaşmaları hedefleniyor.

Projeye dahil olan 12 firmadan 20 kişinin katıldığı “İkili İş Görüşmelerinde İletişim Teknikleri” eğitimi, İkada Danışmanlık’tan Bahri Aydın tarafından gerçekleştirildi. Aydın, eğitimde çalışanların işyerlerini bir marka olarak görmeleri gerektiğini ve bu markanın geleceğinin, teknolojik yatırımlar, ürün çeşitliliği, üst yönetim becerileri, kurumsal bütünlük ve çalışan davranışlarına bağlı olduğunu belirtti. Eğitimde, iş psikolojisinden, iletişimin önemine, satış görüşmesi sırasında dikkat edilecek hususlardan satış diyaloglarına kadar birçok konu işlendi.

Gıda sektöründe faaliyet gösteren üye firmaların bir çatı altında toplayarak birlikte hareket etme imkanı yaratan bir projeyi şehre kazandırmış olduklarını söyleyen UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; “Hedef odaklı ve doğru çalışmalarla üç yılın sonunda gerek firmalarda gerekse Uşak ekonomisinde fark yaratacak faaliyetlere imza atacak bir proje içerisindeyiz. Projede, üye firmalarımıza dış ticaret ve pazar araştırması yetkinliği kazandırmanın yanı sıra çalışanlarına yönelik eğitimler ve uluslararası kalite belgeleri almalarında yol gösterici oluyoruz.” dedi.