06.04.2018

Tekstil geri dönüşüm sektörünün önünün açılması için Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapmış olduğu girişim sonuç verdi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın Maliye Bakanı Naci Ağbal ile yaptığı görüşmeler neticesinde konfeksiyon kırpıntılarında KDV oranı %0’a indirildi.

Tekstil teleflerinin hurda kapsamına alınarak KDV ve stopaj indiriminden faydalanmasının sağlanmasının gerekliliğini uzun zamandır ifade ettiklerini belirten UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; “Yıllardır tekstil teleflerinin de diğer ürünler gibi hurda kapsamına alınması ve KDV’den istisna olması gerektiğini ifade ediyorduk. Çıkan kanun tekstil geri dönüşüm sektörüne önemli bir ivme katacaktır. Sektörde kayıtdışılıklık azalacak, belgesizliğin önüne geçilecek ve sanayicimizin yaşadığı sıkıntı ortadan kalkmış olacaktır. Bu kararın çıkmasında sektörün yanında olan başta Bakanlarımıza, Ak Parti Uşak Milletvekillerimiz Alim Tunç’a, Mehmet Altay’a ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Çakın’a, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.Oda olarak ilimiz sektörlerine yönelik raporlarımızı ve önerilerimizi ilgili kurumlara sunmaya devam edeceğiz” dedi.

06.04.2018 tarihli Resmi Gazete 7104 sayılı kanun tam metni tıklayınız...