03.04.2018

Geçtiğimiz yıl Nefes Kredisi ile bütçelerin rahatlatan iş çevreleri bu yıl yeniden hayata geçirilecek Nefes Kredisi ile daha da rahatlayacak

TOBB öncülüğünde oda ve borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımlarıyla 31 Mart Cumartesi günü İzmir'de atıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım ile imzaladığı Nefes Kredisi protokolü kapsamında Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri 6 ay anapara geri ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere aylık 0.99 faizle kredi kullanabilecek.

Geçtiğimiz sene Türkiye genelinde Nefes Kredisi ile 5 milyar TL’lik kredi hacim yaratıldı ve 30 bin firma TOBB Nefes Kredisinden yararlandı. 2 Nisan itibariyle başlayan yeni dönemde ise, 2-3 ay gibi kısa bir sürede 50 bin KOBİ’nin ‘Nefes Kredisi’ kullanması bekleniyor. TOBB Nefes Kredisinden yararlanmak isteyen UTSO üyeleri, başvurabilmek için öncelikle Odadan, “TOBB Nefes Kredisi içindir” ibareli faaliyet belgesi almaları gerekmektedir. Üyeler odadan alacakları faaliyet belgeleri ile ilgili bankalara istenen belgelerle başvuru yapabilecekler.

İş dünyası ikinci nefesle finansal açıdan daha da rahatlayacaktır diyen Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; “Düşük faiz ve oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ’lere cansuyu olan TOBB Nefes Kredisi Projesi 2018 yılı için yeniden başlamıştır. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın başlattığı Nefes Kredisi’nin 2018 yılında da devam etmesi, büyüme ivmesi yakalayan ülke ekonomimiz için şüphesiz çok önemli. Kredi gerek tutarı gerek faiz/kar payı itibariyle gerçek bir nefes kredisidir. Ümit ediyorum ki üyelerimize çok büyük katkı sağlayacak ve KOBİ’lere rahat bir nefes aldıracak.  Üyelerimiz, 50 Bin ile 200 Bin TL arasında kredi kullanabileceklerdir. Hayırlı olsun” dedi.

Nefes Kredisi'nin Şartları Neler?

·         Bu bir ticari kredidir bu nedenle bireysel amaçlı kullanılamaz. Kredi, bankaların daha önce kullandırdıkları kredilerin kapanması için kullandırılamaz.

·         Nefes Kredisi’nden faydalanabilmek için KOBİ statüsüne haiz olmak gerekmektedir. Yıllık cirosu veya aktif büyüklüğü 40 milyon TL veya altında olan, 250 kişiden az personel çalıştıran bütün işletmeler “KOBİ” statüsünde sayılır.

·         Nefes Kredisi’nden TOBB’a üye oda ve borsalara üye olan KOBİ’ler faydalanabilir. Başvuru esnasında ilgili odadan alınmış “Nefes Kredisi” ifadesi geçen belge talep edilecektir.

·         Kredi başvurusunda vergi ve SGK borcu olmadığını gösterir belge, yararlanıcı beyanı, nüfus cüzdanı fotokopisi, imza beyannamesi, son 2 Yıla ait Vergi Levhası, son 2 Yıla Ait Hesap Defteri veya Bilanço ve Gelir Tablosu, varsa mal varlığı dökümü (Tapu Fotokopileri) gerekmektedir.