29.03.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir ve Meclis Başkanı İsmail Karaman ile beraberindeki heyet Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2017-2018 Reformu tanıtım toplantısına katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın reformlara ilişkin önemli açıklamalarda bulunduğu toplantı TOBB (Türkiye Odalar Borsalar Birliği) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ reform paketi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yatırım Koordinasyon Kurulu'nun 2017-2018 yıllarını kapsayan reformlarının hayırlı olmasını dileyen Başbakan Binali Yıldırım, bu yılsonuna kadar vatandaş-devlet arasındaki her türlü işin e-devlet üzerinden yapılacağını belirtti. Başbakan Yıldırım konuşmasında, ‘Türkiye refahını artırıyorsa bunun arkasında iş alemi var, üretenler var, girişimciler var. Bürokrasinin işi yokuşa sürmek değildir. Bürokrasiyi mevzuat ve uygulamada ne kadar kolaylaştırırsak bundan ülke olarak kârlı çıkarız. İş kurmak isteyen vatandaşlar şirket kurmak istiyor. Biz iktidara geldiğimizde bir ayda şirket kuruluyordu. Şimdi bir saati geçmiyor. 15 yılda gelinen nokta 1 aydan 1 saat. Geleceğe yatırım yapmak önemli bir yükümlülüktür. Bizim işimiz bu yükümlülüğü kolaylaştırmaktır. Şirket kurarken notere gidiliyordu. Şimdi Ticaret Sicil Müdürlüklerine gidiliyor. Maliyet de düştü’ ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmasında, birlik ve beraberlikle 2002 yılından bu yana Türk Özel Sektörü’nün şahlanışına şahit olduklarını, devletin kendilerine verdiği her görevde Türk özel sektörü adına çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ise, İş yapma kolaylığı endeksinde 60. Sırada yer alan Türkiye’nin ilk 20’ye girmesini hedeflediklerini belirterek, 102 maddeden oluşan Eylem Planı hazırladıklarını ve bununla ilgili iki kanun çıkardıklarını, bir taraftan da ikincil düzenlemeleri yaptıklarını ifade etti.

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu toplantısına ilişkin değerlendirmede bulunan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir Başbakan Binali Yıldırım’ın ana başlıklarını açıkladığı reformların yatırımların ve girişimci sayısının çoğalması, katma değeri yüksek üretimin sağlanması ve istihdam rakamının artması için önemli gördüklerini, iş dünyası olarak yapılan çalışmalardan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız desteğiyle ülkemiz ekonomisinin daha da güçleneceğine inandıklarını belirtti.

UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman ise, hükümetin iş dünyasının önünü açmak için büyük gayret gösterdiğini, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerlerine düşen her görevi büyük bir memnuniyetle yerine getireceklerini dile getirdi.