28.03.2018

Ocak 2018’ de yürürlüğe giren yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin işleyişi ve mevzuatın amaç ve hedeflerine uygun gerçekleşmesinin sağlanması amacıyla Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileri Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’n da nakliye ve taşıma işi iştigal eden firmalarla buluştu.

Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü K Servisi Müdürü Fethiye Aydoğan, Yetkili Mustafa Pamuk ve Kamil Demir’in, yeni yönetmelikle ilgili değişiklileri aktardığı danışma masalarında, katılımcılar iş ve işlemlerinde yaşadıkları sıkıntıların yanı sıra sektörün yaşadığı problemler ve çözüm önerileri hakkında görüşlerini iletme fırsatı buldular.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, “Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin ticari taşımacılık faaliyetinden bulunan gerçek ve tüzel kişi sahiplerine hayırlı olmasını dilerim. Yapılan değişiklikler, taşıma sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza avantajlar ve kolaylıklar sağlamaktadır. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında yapılan protokol gereği K türü yetki belgelerini düzenlemeye yetkili odadır. Verdiğimiz bu hizmeti göz önüne alarak üyemiz olsun yada olmasın taşımacılarımızın öneri ve taleplerini ilgili kurumlara iletmeye devam ediyoruz. Onların ticari hayatlarında yaşadıkları sıkıntıları direkt yetkililere iletebilmeleri adına bugün 3.Bölge Müdürleri yetkilileri ile danışmanlık masası uygulamamızı gerçekleştirdik. Bu masalarda üyelerimiz ve nakliye, taşıma işi ile iştigal eden firma yetkilileri gelen heyetle birebir görüşme fırsatı yakaladı. Bilgileri ile aramızda bulunan Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederim.” dedi.