16.03.2018

Uşak Valiliği, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen  “Uşak Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri” organizasyonu ilimiz öğrencilerini üniversitelerle buluşturdu.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) fuaye alanında düzenlenen tanıtım günlerine, Uşak Üniversitesi dahil Türkiye ve KKTC’den 33 devlet ve özel üniversite stant açtı. Üniversiteler etkinlikle kendilerini hedef kitlelerine tanıtma fırsatı buldu. Uşak liselerinin 11 ve 12. sınıflarında eğitim gören öğrenciler ve velileri gerek meslekler gerekse üniversiteler hakkında bilgi alma imkanı buldu.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, gençlerimizin hayatlarındaki önemli bir dönüm noktası olan meslek ve üniversite seçimlerinde destek olabilmek amacıyla her yıl Uşak Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günleri organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, “Son yıllarda her yıl Mart ayında düzenlediğimiz bu organizasyonumuzu bu yılda başarı ile tamamladık. İl milli eğitim müdürlüğü ve üniversitemizin yoğun çalışmaları ile gençlerimizin gerek yükseköğrenim, gerekse yükseköğrenim sonrası kariyer hedeflerine yön çizmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Etkinliğimiz boyunca üniversite tanıtım stantlarının yanı sıra, toplantı salonlarımızda başarı öyküleri ve sınava hazırlık gibi gençlere rehberlik edecek mini sunumlar düzenledik. Oda olarak gençlerimize yönelik etkinlik ve organizasyonlarımızı her geçen sene arttırıyoruz. Onların hazırladığı projelere çözüm ortağı olmanın yanı sıra düzenlediğimiz eğitim ve seminerlere de gençlerimizi davet ediyoruz” dedi.