05.03.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi “Dün, Bugün, Yarın Kadın Emeği” adlı organizasyon gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özgül Şeker Çiftçi, kadınların öncelikle ‘kadın’ değil ‘insan’ olmak istediklerini vurguladı. Tarih boyunca toplumlarda kadının önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek, sanayiden tarıma, ticaretten üretime kadının elinin değdiği her yerde üretimin ve bereketin artacağına inancımız tamdır diyerek kadınların çalışma hayatına katkısının büyük olduğunu vurguladı.

Özgül Şeker Çiftçi’nin konuşmasının ardından, Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Türkiye Başkanı İpek İşbitiren iş hayatında kadınların yeri ve rolü hakkında bilgiler içeren bir konuşma gerçekleştirdi. İşbitiren, “Kadınlar, ekonomik ve sivil topluma aktif olarak katılmalı. Bu ülkemiz ve dünyanın gelişmesi açısından büyük önem taşıyor. Girişimcilikte kadının önemi büyük. İstatistiksel veriler de bu önemi ortaya koyuyor” dedi. Dünyanın kadın emeğine ihtiyacı olduğunu, pozitif ayrımcılık olmadan kadınların her sektörde olması gerektiğini ve tüm kadınların kendi ayakları üzerinde duracak güçleri olduğunu vurguladı.

Etkinlik kapsamında Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beyhan Pamuk “ Sandık Sarısı Sergisi” ve Uşak Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı Öğrencisi Sultan Karabacak “Kavin Defilesi” de gerçekleşti.

Katılımcıların büyük beğenisini toplayan etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.