Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın Uşak’ta ki gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların dış ticaret kapasitesinin geliştirilmesi kapsamında yürüttüğü Ekonomi Bakanlığı URGE Projesi kapsamında 6 firma, SMIIC Standartları çerçevesinde “Helal Gıda Sertifika Danışmanlıkları”nı aldı.

01.03.2018

Uşak’ta ki gıda sektörünün önder firmalarından olan 6 firmanın helal gıda sertifikasının, ön finansmanı Ekonomi Bakanlığı URGE projesi kapsamında UTSO tarafından karşılanmıştır. Firma yetkilileri desteklerinden dolayı Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederek, ilimizde üretilen ürünleri dünyaya tanıtabilme ve birçok firma ile rekabet edebilme imkanı yakalamaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti.

İhracat payını arttırmak isteyen firmaların bu belgeyle dünyaya açılmalarının kolaylaşacağını dikkat çeken UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir,   “Müslüman tüketicilerin ağırlıklı olarak yaşadığı pazarlara girmek isteyen ihracatçılar için helal sertifikası yeni pazarlar anlamına geliyor. Tüketicilerin bilinçlenmesiyle helal sertifikası sahibi olmanın önemi önümüzdeki yıllarda kaçınılmaz olarak görünüyor. Dünyadaki 3 trilyon dolarlık helal ürün pazarında Türkiye’nin öncü olması gerekmekte ve ilimiz üretici firmaları da bu pazarda muhakkak ki yer almalı. İlimiz gıda firmaları ile yürüttüğümüz Ekonomi Bakanlığı URGE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) projesi kapsamında firmalarımız helal gıda sertifika danışmanlıklarını aldılar. Firmalarımız, önümüzdeki aşamada ISO ve BRC belgelerine yönelik danışmanlık hizmeti alacaklar. Oda olarak Uşak’ta ki gıda sektörünün gelişimine yönelik desteğimiz devam edecektir” dedi.