06.02.2018

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği sektörel ihtisas komisyonları, tekstil, deri ve seramik sektöründen sonra gıda sektörü içinde gerçekleştirildi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Yeldanlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Demirci başkanlığında toplanan gıda sektörü ihtisas komisyonuna, Uşak ili gıda sektöründe faaliyet gösteren perakende ve imalat sanayi firma temsilcilerinin yanı sıra üniversiteden öğretim üyeleri de katıldı. Toplantıda; sektörün inovasyon eksikliğinden, yerel ürünlerin pazarlaması ve tanıtımındaki eksikliğe, sektörde üniversite sanayii işbirliğinin öneminden, bölgedeki hammadde üreticilerinin denetlenmesinin eksikliğine kadar birçok konuya değinilerek, sektör temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı. İhtisas komisyonları, üretimden başlayarak tüketicide sona eren sürece kadar yaşanabilen sorunlara getirilecek somut çözüm önerileri ve bunlara yönelik yapılabilecek projelerin görüşüleceği toplantılarla devam edecek.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; “Yatırım, üretim ve istihdam yapısı ile ülke ekonomisinin en dinamik sektörlerinden olan gıda sektörü ilimiz kalkınmasında da öncelikli olan sektörlerden bir tanesidir. İnsan sayısının her gün arttığı ancak tarımsal alan ve kaynakların azaldığı bir dünyada sektörün önemi gittikçe artmaktadır. Türkiye ihracatında da önemli bir payı olan gıda sektöründe ilimiz firmaları için neler yapabilirizi hep beraber arıyoruz. Düzenlediğimiz ihtisas komisyonları toplantılarımıza katılan akademisyenlerimiz, kamu ve özel sektör temsilcilerimiz ve üyelerimizle sektörü daha verimli ve daha ileriye götürmenin yol haritalarını çizmeye çalışıyoruz. Sektörlerin rekabet gücünü kısıtlayan engelleri tespit ederek, bu engelleri ortadan kaldırmaya yönelik çözüm önerilerini ve stratejileri hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.