01.02.2018

Gelişen Kolombiya, Tekstil Sektöründe Fırsatlar Ülkesi

Uşak Ticaret Ve Sanayi Odası tarafından, 20-27 Ocak 2018 tarihleri arasında Kolombiya yurt dışı iş gezisi düzenlendi. UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman ve UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir başkanlığında gerçekleştirilen programa 20 kişilik iş adamı heyeti katıldı. Kolombiya yurtdışı iş gezisi programından bir dizi bürokratik temaslar, ikili iş görüşmeleri ve Colombiatex-2018 Fuarı kapsamında stant çalışması gerçekleştirildi.

Kolombiya, 2016 Dünya Bankası verilerine göre dünyanın 40. büyük ekonomisi olarak açıklanmıştır. Kolombiya, Latin Amerika ülkeleri içinde en yüksek büyüme kaydedecek ülke olacağı tahmin edilen ülke, iş yapma kolaylığı açısından dünyada 189 ülke içinde 34. sırada yer almaktadır.

Önemli ticari potansiyele sahip Kolombiya, üyesi olduğu tercihli ticaret düzenlemeleri ile işadamlarımız için fırsatlarla dolu diyen UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir program hakkında şu değerlendirmelerde bulundu. Kandemir; “23-25 Ocak’ta gerçekleşen Colombiatex Fuarı’nda,  başta Latin Amerika ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok yerinden ulusal çapta iş yapan firmalar yer aldı. Oda bünyemizde açtığımız, Uşak tekstil sanayisini doküman ve görsellerle tanıttığımız standımızda 1.000’e yakın ziyaretçi ağırladık. Kolombiya, Türkiye için Latin Amerika pazarına girişte önemli kapılardan biridir. Açık pazar özelliğindeki bu bölgede özellikle ülkemiz genelinde de söz sahibi olduğumuz rejenere ipliğimizi tanıttık. Katılımcı firma temsilcilerimizle 50’den fazla firma ile 200’ e yakın ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdik. Çevreci ürünlerin anlatılması ve rejenere kültürünün ülkeye aktarılması yönünde ciddi çalışmaların temeli atılmıştır.

Yine programımız sırasında başta Bogota Büyükelçisi Ece ÖZTÜRK ÇİL ,Medellin Ticaret Odası ve İbague Ticaret Odalarıyla toplantılarımız oldu. Ülkeye yapılacak ticari faaliyetler,  iki ülkeye yönelik ortak geliştirebileceğimiz projeler ve yatırım imkanları kolaylığı konusunda görüş alışverişimiz oldu.

2018 yılı içerisinde yurtdışı fuar ve organizasyonlarda odamız bünyesinde açacağımız şemsiye stantlar ile  tüm sektörlerimizin kapasitelerini sergileyerek ilimizin adını duyurmaya devam edeceğiz” dedi.