28.12.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) toplantı salonunda, 2018 için hazırlanan toplam 30 milyon lira bütçeli "Gelişen KOBİ Mali Destek Programı (GEKOP)" ile "Çevre ve Enerji Altyapı Mali Destek Programı (ÇEDEP)" tanıtıldı.

Tanıtım toplantısına Uşak Valisi Salim Demir, Kütahya Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden kamu, özel sektör ve STK’ların temsilcileri katıldı.

Kütahya Valisi ve ZEKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Ahmet Hamdi Nayir GEKOP ve ÇEDEP Programları hakkında bilgi verdi.

Nayir;Gelişen KOBİ Mali Destek Programı (GEKOP) kapsamında imalat sanayisinde faaliyet göstermekte olan KOBİ’lerin Ar-Ge, inovasyon, bilgi-teknoloji transferi, uluslararasılaşma ve markalaşmalarına yönelik projelerine hibe desteği olup, proje başına 800 bin liraya varan miktarlarda destek verileceğini, ve bu vesileyle bölgenin rekabet gücünün artmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Nayir,TR-33 bölgesindeki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik hazırlanmış olan Çevre ve Enerji Altyapı Mali Destek Programı (ÇEDEP) ile de, atık yönetimi, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularındaki altyapı projelerine 1,2 milyon liraya varan miktarlarda destek sağlanacağını belirtti.

Toplantı hakkında değerlendirmede bulunan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, proje oluşturma kültürünün il geneline yayılması ve bölgeye yönelik faydalı çalışmalara öncülük etmek, arzusunda olduklarını belirterek; “ Zafer Kalkınma Ajansı kurulduğu günden bu yana bölgenin kaynak ve olanaklarını tespit ederken, rekabet gücünü arttırmaya ve potansiyel gelişim alanlarını ön plana çıkarmaya yönelik araştırmalar yapmıştır. Sağladığı mali ve teknik destekler ile bölge için kritik öneme sahip faaliyetlerin kısa sürede hayata geçirilmesinde rol oynamıştır. Çalışmalarda emeği geçen başta ZEKA Yönetim Kuruluna, Sayın Valilerimize, Değerli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarına ve vizyoner bakış açısıyla çalışmaları yürüten Zafer Kalkınma Ajansı çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

 Oda olarak Zafer Kalkınma Ajansına bugüne kadar başvurduğumuz tüm projelerimiz kabul olmuş ve başarıyla tamamlanmıştır. Şu anda da Zafer Kalkınma Ajansı teknik desteği ile yürüttüğümüz projemizi Ocak sonunda sonlandırmayı planlamaktayız. Ancak Uşak ili Zafer Kalkınma Ajansı Proje Teklif Çağrıları istatistiklerine baktığımızda diğer illere göre düşük kaldığını görmekteyiz. Ajans proje desteklerinden kurumumuzun sağladığı başarıyı, ilimizin başarısı haline getirebilmek ve İlimiz firmalarının bundan sonraki proje teklif çağrılarından maksimum düzeyde yararlanabilmesini sağlayabilmek amacıyla, ilimiz karar vericileriyle şehrimizin dinamiklerini gözönüne alarak çalışmalar yapmayı kendimize görev addediyoruz” dedi.