20.12.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda 22 Ocak 2018’den itibaren başlaması planlanan İstanbul-Uşak uçuşları öncesi, talep ve beklentilerin konu edildiği bir toplantı yapıldı.

Uşak Valisi Salim Demir’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Havaalanı Müdürü Fevzi Akdeniz, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, Uşak Deri Karma OSB Başkanı İbrahim Karahallı, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, ilimiz yanı sıra çevre il ve ilçelerin kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları katıldı.

Toplantıda Uşak Havaalanı Müdürü Fevzi Akdeniz havalimanı genel bilgilerini, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri Uşak coğrafik konumunu, sanayi ve sosyal istatistiklerini, Pegasus Satış ve Network Planlama Direktörü Emre Pekesen, Pegasus Havayolları genel işleyişini ve planladıkları Uşak-İstanbul uçuş seferlerini içeren birer sunum gerçekleştirdiler.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, yaklaşık iki senedir uçuş seferlerinin düzenlenmemesinin şehrin gelişmesinde önemli bir kayıp olduğunu vurgulayarak; “Zamanın bu kadar önemli olduğu günümüzde ulaşım sorununu çözmemizde, dünya ile entegrasyonda önemli bir araç olan havaalanımızın aktif olarak kullanılması hepimiz için çok önemli. Üç tane organize sanayi bölgesiyle,20 bine yakın firmasıyla Uşak bir sanayi kentidir. Uşak Üniversitemizde 35 bin öğrencimiz var ve çevre ilçelerle birlikte 700 bin kişilik bir nüfusu kapsıyoruz. Sürekli gelişen ve büyüyen bir Uşak var. Uçuşların bir an önce başlamasını ve ilimiz sanayicisinin ihtiyaçlarına yanıt vermesini bekliyoruz. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi esnafı, tüccarı, sanayicisi ve işadamlarıyla bizler bu konunun arkasında duruyoruz. İstanbul-Uşak uçuşlarına destek olmak için kombine desteği vermeye hazırız” dedi.

Uşak Valisi Salim Demir, Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde hava yolunun halkın yolu olacağına dair sözünü hatırlatarak; “Uçakla seyahat etmek artık çok makul fiyatlarla yapılıyor. Pegasus gibi güçlü bir şirketle çalışacağımız için şanslıyız. Biz uçuşların sürekli ve kente yarar sağlayacak şekilde olması için önerilerimizi sunacağız.” dedi.

Toplantı Pegasus Satış ve Network Planlama Direktörü Emre Pekesen’in katılımcıların sorularını yanıtlaması ve sefer saat ve günleri hakkında gelen taleplerin düzenlenmesi için görüşmeler yapılacağını belirtmesi ile son buldu.