05.12.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası UTSO İNOVASYON çalışmaları kapsamında Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) işbirliğinde “İnovasyon Kanvası Atölye Çalışması” gerçekleştirildi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası eğitim salonunda gerçekleştirilen programda, katılımcılara; yaratıcı düşünce için kullanılan farklı yöntemlerle üretilecek fikirlerin, inovasyona dönüştürme sürecini yönetmenin incelikleri anlatıldı. Eğitmen Hasan Ali Polat, “Her alanda inovasyon yapılabilir. Hizmetin, malın üretim metotları, müşteriye ulaştırılma yöntemleri her geçen gün değişiyor. Günümüzde dünyadaki trendi yakalamakla kalmayıp trendi belirleyecek standartlara ulaşmak için çabalamalıyız” dedi. Polat, katılımcılara değerli ve farklı olana nasıl ulaşabilecekleri, inovasyonun pahalı bir süreç olmadığı, dolaylı inovasyonun nasıl yapıldığı ve adaptasyon denildiğinde neler anlaşılacağı gibi önemli konularda da bilgiler verdi. Programda katılımcılara hem ihtiyaçları olan çözümleri fark etmeleri hem de öğrendikleri yeni yöntemlerin çalışma hayatlarına nasıl katkıda bulunacağı pratikte ve uygulamalı yaptıkları örnek çalışmalarla anlatıldı.

Her konuda hızlı değişim ve gelişimin kaydedildiği çağımızda bilgiyi, fikri olgunlaştırıp ticarileştirme konusunda da hızlı ve etkin adımlar atmak gerekliliğini vurgulayan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yenilikçi ürünlere ve teknolojilere ihtiyacı var. Bunun yolu da inovasyondan geçer. Yaptığımız projelerle ilimiz ve bölge odalarına örnek olan bir kurum olarak İnovasyon ve Ürün Geliştirme bilincinin yaygınlaştırılması için çalışmalar yapmaktayız. İlimiz firmalarının tecrübelerine,   kültürel zenginliğimizi katarak farklı bakış açılarıyla birçok proje üreteceği kanısındayım. Yeniliklerin peşinden koşan, üreten, çalışan insanlarla, kurumlarla, bunların önünü açacak onlara ışık olacak, destek olacak kurumları buluşturmak bizim temel hedefimizdir. Girişimcilerimize ve işletmelerimize yenilikçi fikirlerini hayata geçirme yöntemlerinin ve problem çözme tekniklerinin anlatıldığı bugünkü programımıza katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederim” dedi.