21.11.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası hem mevcut kalitesinin iyileştirilmesi hem de Uşak’ın değişen Dünya trendleri doğrultusunda sosyal ve ekonomik göstergelerinin yükseltilmesinin sağlanmasını hedef alarak 2018 – 2021 Stratejik Plan çalışmalarına dış paydaşlarının katılımları ile gerçekleştirdiği toplantı ile devam etti.

Stratejik Plan Danışmanı Dr. Yüksel Vardar’ın sunumuyla başlayan toplantıya UTSO’nun  hizmet sunumu sırasında ilişkide bulunduğu Kamu Kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Dr. Yüksel Vardar stratejik plan çalışmalarındaki amaçlar ve basamakları hakkında genel bilgilendirmede bulundu. Vardar, “Ticaret ve Sanayi Odaları’nın bulundukları illerde şehrin sosyal ve ekonomik hayatına yön veren önemli kuruluşlarından biridir. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’da üstlendikleri sorumluluk ve mesuliyetin bilincinde hareketle,  bölgeye örnek proje ve faaliyetlerle 2018-2021 yol haritalarını belirleyecek Stratejik Plan çalışmalarını yürütmektedir. Bugün burada 2018-2021 yılları arasını kapsayan Stratejik Plan çalışmamızın dış paydaşlarımızla durum analizi çalıştayı için toplandık. Bu güzel katılımınızdan ve çalışmalarımıza vereceğiniz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Bu tür toplantıların ilimizin gelişimi adına çok faydalı olduğunu belirten kurum temsilcileri il genel sorunları, çözüm önerileri ve ortak yapılabilecek projeler hakkında fikirlerini paylaştı.

UTSO 2018 – 2021 Stratejik Plan Çalışması ve Dış Paydaş Toplantısı hakkında değerlendirme yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir ekonomik, sosyal ve teknolojik alanlardaki gelişmeleri yakinen takip ederek bölgemizin ve ülkemizin büyümesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirtti. Kandemir; “Kurum ve kuruluşların işlevi gereği sonuç üretebilmesi, hedeflerine ve vizyonuna ulaşabilmesi mutlaka bir stratejileri vardır. Stratejik plan, kurumdaki birçok yapısal ve işlevsel fonksiyonun etkinliğini, üye ve çalışan memnuniyetinin temelini oluşturur.  Bunların ve hedeflerin ölçülebilirliğini sağlar. Stratejik yönetim ve planlama, günümüzde rekabet edebilme gücüne süreklilik ve hızlılık kazandırdığından Odamız, her dönemde stratejik plan hazırlamış ve uygulamıştır. Bu çerçevede odamızla ilişkide bulunan tüm ilgili kurumlarla işbirliği içinde çalışarak, bölgesel ve ulusal arenada ilimiz kalkınmasında etkili olacak çok boyutlu projelerle somut hedefler koyarak pratik sonuçlar almayı hedeflemekteyiz. Paydaşlarımızla birlikte yaptığımız toplantılarımızın olumlu katkılarda bulunarak hedeflerimizi belirleme konusunda bizlere yol göstereceğini umut ediyorum” dedi.