09.11.2017

Günümüzde şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu veri analizi ve raporlama konularında en etkin uygulama olan “İleri Düzey Uygulamalı Microsoft Excel Eğitimi” UTSO’da başarıyla tamamlandı

Üyelerinin iş hayatındaki başarılarına destek olmak amacıyla, ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim hizmeti vererek, üyelerinin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde düzenlenen 2 gün süren İleri Düzey Excel eğitimi yoğun ilgi gördü.

Eğitmen Ömer BAĞCI, “Günümüzde Excel iş hayatında yoğun şekilde kullanılan vazgeçilmez bir araç haline gelmiştir. Excel’in etkin bir şekilde kullanılması, kurumlarda personel verimliliğinin önemli ölçüde artmasına yardımcı olmakta ve dolaylı olarak maliyetlerin düşmesine de katkıda bulunmaktadır. Söz konusu eğitim ile veri analizi yapmayı ve senaryolarla birlikte geleceğe yönelik projeksiyonlar oluşturmayı örnek uygulamalarla gerçekleştirdik. Şirketlerimizde çalışanlarımız en doğru raporlama ve analizlere sonuçlarına Excel uygulamaları ile ulaşabilirler” dedi.  Katılımcılara, Excel’in kullanımda hız kazandıran kısayollar, püf noktalar,  listeler üzerinde çalışmak, koşullu biçimlendirmeler gibi konuları ile çözücü ve özet tablo oluşturma gibi gelişmiş Excel konuları anlatıldı.

Katılımcıların eğitim sonunda yaptığı ankette eğitimin etkin ve başarılı bulunma oranı %94 olarak tespit edildi. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Üyelerinin ve firma çalışanlarının talepleri doğrultusunda, onların ihtiyaçlarına göre eğitimlerin devam edeceğini belirten UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir,  “Hızlı, pratik ve etkin bir iş yaşamı için, çalışanların Excel gibi raporlama, tablo ve grafik oluşturma uygulamalarını yapabilecekleri programlara hakim olması gerekiyor. Bu programlar iş yaşamının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bununla birlikte yeni işe alımlarda bu programların kullanılıyor olması avantaj sağlıyor. Bu amaçla gerek üyemiz kurumlarda verimliliğin artması, gerekse de gençlere nitelik kazandırarak iş bulma şanslarını arttırmak için Odamız iş hayatında farklılaştırma yaratacak eğitimlere hızla devam edecektir. Programlarımız hakkında ayrıntılı bilgileri web sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda bulabilir. Eğitim kayıtlarınızı on line yaptırabilirsiniz” dedi.