09.11.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında İhracatçılara yönelik Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Her yıl UTSO tarafından ilin dış ticaretini geliştirmek amacıyla ihracat ve ithalattaki yenilikler ve değişiklikler hakkında güncel bilgilerin paylaşıldığı dış ticaret ayı etkinliklerin ilki Türk Eximbank sunumuyla başladı.

UTSO’da düzenlenen toplantıya, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Yönetim Kurulu Üyeleri, Banka Müdürleri, Uşak’lı firmaların temsilcileri katıldı. Toplantıda 1987 yılında Bankalar Kurulu kararı ile kurulan Türk Eximbank’in ihracat kredi, sigorta ve garanti programları hakkında bilgiler verildi.

Türk Eximbank Ege Bölgesi Müdür Yardımcısı Zeynep Kandiyeli kar amacı güden bir kuruluş olmadıklarını, her zaman firmalara destek olma yolunda hareket ettiklerini belirtti. Kandiyeli;  Türk Eximbank’ın kuruluş amacını; ihracatın geliştirilmesi, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesi, ihracatta pazar payı artışı, ihracatçılara rekabet gücü kazandırmak, ihracatçılara güvence sağlamak olarak özetleyebileceğini ifade etti. Program Türk Eximbank Uzmanı Yeliz Alışar’ın ihracat kredileri, uluslararası krediler ve sigorta işlemleri konularındaki sunumuyla devam etti.

Program katılımcıların özellikle teminat mektubu alma şartları, kapsam dışı ülkeler ve kapsam dışı sevkiyatlar hakkında sorularının ağırlıklı olduğu soru-cevap bölümü ile son buldu.

İhracatın artırılması noktasında yoğun çalışma içerisinde olduklarına değinen Uşak Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, ‘‘İlimizin ve ülkemizin ihracat seviyesini yükseltmek ve üyelerimize rehber olmak amacıyla ihracat yapan ve yapacak olan üyelerimize her zaman her türlü desteği vermek için Oda olarak çalışmalarımız devam edecektir. Firmalarımızın rekabetini artıran, dış ticaret hacmini geliştiren, yurt dışı tecrübesi kazanmasını ve küresel ekonomide güçlü bir aktör olmasını istiyoruz. Türkiye ihracatının 2016 sonu itibariyle yüzde 23'üne, bugün itibariyle de yüzde 25'ine Türk Eximbank destek veriyor. İhracat ürünlerimizin çeşitlendirilmesinde ve katma değerinin yüksek olmasında, yeni pazarların kazandırılmasında Eximbank’tan sağlanacak destekler sanayiciler için önemlidir” diyerek bu destekler sayesinde yatırımlarını ve rekabet güçlerini arttıran firmaların sayısının çoğalacağına inandığı belirtti.