17.10.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail KARAMAN’ın başkanlığında, UTSO Meclis Üyelerinin katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

Ekim ayı meclis toplantısına Eylül ayı meclis toplantısı değerlendirilerek başlandı. Değerlendirme sonrası mesleki sorunlar ve dilek ve temenniler görüşüldü.

Meclis toplantısı, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR’in aylık gündemi değerlendirmesi ile devam etti.  KANDEMİR; temmuz döneminde işsizlik oranının yüzde 10.7 olarak açıklandığını belirterek, oranın geçen yıl temmuz dönemi ile aynı olduğuna değindi. Geçen yıl temmuza göre 1 milyon 122 bin yeni iş yaratıldığını,  işgücü 32 milyon 200 bin ile tarihi rekorunu kırdığını belirtti. Kandemir dünya ve ülke gündem başlıklarına değindikten sonra, Eylül ayı oda faaliyetleri hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi. Sektörler açısından talepleri tek tek değerlendirdiklerini belirten Kandemir;  " Dünyanın her yeri hedef Pazar diyoruz ve planlamalarımıza, çalışmalarımıza bu yönde devam ediyoruz” diyerek yabancı ülkelerin ve ekonomi heyetlerinin oda ve ilimize yaptığı ziyaretlerden, oda üyelerinin katıldığı yurtdışı fuar ve ikili iş görüşmelerinden bilgiler aktardı. Firmaların iş hacimlerine katkı yaratan son bir yıldır uyguladıkları ‘Satınalma Günleri’ etkinlikleri sonucundaki yeni iş bağlantı oranları hakkında bilgi verdi.

Kandemir; Cumhuriyetimizin 94.kuruluş yıldönümünü kutlayarak sözlerine son verdi. 

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR aylık değerlendirme metni.