03.10.2017

Üretim Ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin Ve KOBİ’lerin Payının Arttırılması Amacıyla Başlatılan KOSGEB Destek Programı Teklif Çağrısı UTSO Üyelerine Anlatıldı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Uşak İl Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği, KOBİ-GEL KOBİ Gelişim Destek Programı toplantısına sanayiciler başta olmak üzere iş dünyasının temsilcileri katıldı.

UTSO Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katılan KOSGEB Uşak Müdürü Adem Aypar, UTSO üyelerine açıklanan yeni destek programları ile ilgili bilgi verdi. KOSGEB Uşak İl Müdürü Adem Aypar, KOBİ Gelişim Destek Programı 2017 çağrısına 20 Ekim’e kadar başvurulabileceğini bildirerek, KOBİ’lere program kapsamında verilecek desteğin toplam tutarının 500 milyon lira, program üst limitleri ise işletme başına 300 bin lirası geri ödemesiz ve 700 bin lirası geri ödemeli olmak üzere 1 milyon TL olarak belirlendiğini aktardı. Programın içeri hakkında bilgi veren AYPAR, üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ’lerin payının artırması noktasında hazırlanan proje çağrısının hedef kitlesinin imalat sektöründeki KOBİ’ler olduğunu söyledi. AYPAR, proje hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususlar ve KOSGEB'e sunulacak projenin nasıl olacağı konuları hakkında bilgi verdi.

UTSO üyelerine devlet destekleri ile ilgili sık sık bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini belirten Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; ‘’ Firma yapısının %98'nin küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluşan kentimizde, yatırımların ileriye taşınması ve kalkınması için bu tür destekler oldukça önemlidir. KOBİ’lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin artırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Gelişmekte olan dünya ve teknoloji ile birlikte büyüyen sanayiye ayak uydurmak isteyen ve küçük kalmak istemeyen işletme sahiplerimize KOSGEB önemli destekler sağlıyor. Ülke genelinde toplam bütçesi 500.000.000- TL. olan projenin ilimizde yer alan KOBİ düzeyli sanayiciler başta olmak üzere üyelerimizin maksimum düzeyde faydalanmasını arzuluyoruz. Üyelerimizin, müteşebbislerimizin, sanayicilerimizin bu desteklerden maksimum düzeyde yararlanabilmesi için gerekli faaliyetleri yapmaya hazır olduğumuzu da belirtmek isterim’’ dedi.

KOSGEB Destek Programı Teklif Çağrısı Sunumu