18.07.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ile KOSGEB arasında imzalanan protokol gereği yeni dönem “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” başladı.

85 başvurunun yapıldığı eğitim için 30 aday mülakat sonucunda belirlenmiş olup, uygun görülen girişimci adayları 32 saat sürecek olan eğitime kabul edilmiştir.

Cüneyt ÖRKMEZ tarafından verilecek olan eğitimde kursiyerlere iş fikri geliştirme, iş kavramı ve pazar araştırması, yönetim, üretim planı, finansal plan, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilmesi gereken hususlar aktarılacak.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak başarılı olan kursiyerler Girişimcilik Destek Programı kapsamında Yeni Girişimci Desteği alınabilmesi için gerekli olan ön şartlardan birini yerine getirmiş olacaklardır.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR, girişimciliğin ekonomik kalkınmanın temel taşlarından biri olduğunu, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, başarılı işletmelerin kurulması ve istihdam sorununun çözümü noktasında girişimciliğin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, girişimciliğin yenilikçi performansını daha çok öne çıkarmak ve bu sürece katkıda bulunmak için girişimcilik eğitimleri düzenlediklerini belirterek, yeni girişimcilere gelecekte başarılar diledi.