18.07.2017

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) aylık meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail KARAMAN’ın başkanlığında, UTSO Meclis Üyelerinin katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda aylık gündemi değerlendiren UTSO yönetim kurulu başkanı S. Selim KANDEMİR, iş dünyasının 15 Temmuz sonrası, sanayide çarkları daha hızlı döndürerek, dünyaya daha fazla mal ve hizmet ihraç ederek; yatırımları, projeleri ertelemeden hayata geçirerek, daha çok personel istihdam ederek, ülkeyi viran etmek isteyenlere en güzel cevabı verdiğine dikkat çekerek, özellikle Türkiye ve Uşak ekonomisinin verilerine değindi.

KANDEMİR; aylık değerlendirmesinde, Temmuz ayı başında yürürlüğe giren 7033 sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iş dünyasına hayırlı olmasını dileyerek; ‘’ Üretim Reform Paketi yatırımcılarımızın önünü açacak, Türkiye’nin kalkınmasını hızlandıracak, daha da önemlisi ilk çeyrekte yakalanan yüzde 5’lik büyüme ivmesine katkı sağlayacaktır.1 yıldan bu yana üzerinde çalışılan 90 maddelik Üretim Reform Paketi’nin yürürlüğe girmesi ile, sanayi işletmelerinin, her yıl hafta tatillerinde çalışabilmek için belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı alma zorunluluğunun kalkması, OSB’lerde elektrikten alınan yüzde 2’lik TRT payının kalkması gibi pek çok düzenleme olduğunu görüyoruz. Tüm bu düzenlemeler Türkiye’nin tekrar üretime dönmeye başlamasının sinyalidir. Büyüme tercihimiz üretim olmalıdır’’ dedi. S. Selim KANDEMİR, bir kez daha üyelerinin çıkarlarını her açıdan düşünerek, hizmet odaklı çalışmaya devam edeceklerinin vurgulayarak konuşmasına son verdi.

 Toplantı TKDK Uşak İl Koordinatörü Hasan DURU, IPARD Programı II. Çağrı Dönemi hakkında meclis üyelerine bilgi vermesiyle devam etti. DURU, desteklerin; süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, süt toplama merkezlerinin kurulması, kanatlı ve kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kesimhaneler, meyve sebze işleme ve pazarlama, soğuk hava deposu sektörlerinin kurulumu ve modernizasyonunu kapsadığı bildirdi. Bu kapsamda verilen desteğin %50 hibe şeklinde olacağını, faydalanıcıların KDV ve damga vergisinden muaf olacağını belirterek, söz konusu desteklerden faydalanmak isteyen yatırımcıların 6-28 Eylül 2017 tarihleri arasında projelerini kuruma sunmaları gerektiği bildirdi.

UTSO Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı, dilek ve temenniler bölümünden sonra sona erdi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S.S elim KANDEMİR’in konuşmasının tamamı ekte yer almaktadır.

Metin linki...temmuz_meclis