17.07.2017

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğü “IPARD Programı II. Dönem 2. Başvuru Çağrı ilanı Bilgilendirme Toplantısı” Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşti.

Toplantıya Uşak Valisi Salim DEMİR, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim KANDEMİR, TKDK Uşak İl Koordinatörü Hasan DURU, Gıda, Tarım  ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, UTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, UTSO üyeleri,  yatırımcı kuruluş temsilcilerinin katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TKDK Uşak İl Koordinatörü Hasan DURU; IPARD-2 1. Çağrı Dönemini tamamladıklarını belirterek. Şu ana kadar 61 proje ile sözleşme imzalandığını ve 3 projenin sözleşme imzalama sürecinin devam ettiğini ifade etti.

 UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim KANDEMİR ise konuşmasında uygulanan destek programları ile yatırımcıların mali anlamda tedirginliklerini telafi ederek işlerine ve geleceğine daha sıkı sarılmasına yardımcı olduğunu ifade ederek, "Hayvancılık sektöründeki yatırımlardan, kırsal turizm alanındaki yatırımlara kadar, çok geniş bir çerçevede yapılmış olan projeleri ve ilimize katmış olduğu değerleri görmekten büyük gurur duyuyoruz. Beklentimiz, proje oluşturma kültürünün hiç hız kesmeden ve daha da iyileşerek gelişmesi yönündedir" dedi.

 Tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada bilgi ve uzmanlık desteğinin paradan daha önemli olduğunu vurgulayan Vali Salim DEMİR, ‘’TKDK ve diğer birimlerimizin proje desteklerine talip olmalıyız. İlimizin kalkınmaya ihtiyacı var. Bu konuda hem siz yatırımcılara hem biz devletin temsilcilerine önemli görevler düşmektedir. Birlik beraberlikle ilimizin kalkınması için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz" dedi.

Programın sabahki bölümü, TKDK Başvuru Kabul Uzmanı Yılmaz ÜZÜLMEZ’in IPARD Programı II. Dönem 2. Başvuru sunumunun ardından son buldu.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlen öğleden sonraki danışma masaları bölümünde ise, yatırımcı adayları TKDK Başvuru Kabul Uzmanları ile birebir görüşerek desteklenecek tedbirler ve destek bütçesi, başvuru tarihleri ve genel kriterler gibi pek çok soruyu danışma fırsatı buldu.